Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2016 26

Ob 10-letnici sodelovanja obeh glasbenih šol Nagold obiskal pobratene Jesenice

Ob 10-letnici sodelovanja obeh glasbenih šol Nagold obiskal pobratene Jesenice Foto: Andraž Sodja

Občino Jesenice je obiskala delegacija iz pobratenega Nagolda, pod vodstvom župana Jürgena Grossmana, z obiskom pa so obeležili tudi 10-letnico pobratenja glasbenih šol obeh občin.

V petek, 22. aprila, je občino Jesenice obiskala že tradicionalna občinska delegacija iz pobratene občine Nagold v Nemčiji. Sodelovanje Jesenic in nemškega Nagolda sega že v leto 1994, ko je bila med obema občinama podpisana pogodba o sodelovanju na področjih športa, kulture in izobraževanja, od tedaj pa poteka med občinama redno sodelovanje, tudi v obliki tradicionalnih letnih srečanj, ki se odvijajo eno leto v Nagoldu in drugo na Jesenicah. Prvotno sodelovanje so vzpostavili fotografi Fotokluba Jesenice pred desetletji, sodelovanje pa se je uspešno razvilo in razširilo tudi na druga področja. Obisk se je začel z uradnim srečanjem v zgornji dvorani Kolperna na Stari Savi, nato pa so se vsi obiskovalci z Nagolda - poleg delegacije je namreč Jesenice obiskalo tudi večje število obiskovalcev t.i. »županovega izleta« - udeležili nastopa folklorne skupine Triglav, ki jim je predstavila nekaj folklornih in glasbenih točk. Osrednji dogodek je potekal v dvorani Lorenz v Glasbeni šoli, in sicer veliki koncert predstavnikov jeseniške glasbene šole in glasbene šole iz Nagolda, ki letos obeležujeta 10-letnico pobratenja, po koncertu pa so se vsi udeleženci ob glasbi in dobri volji lahko neuradno družili še v Kolpernu na Stari Savi.

Ob srečanju, ki predstavlja tudi veliko priložnost za sklepanje gospodarskih povezav z uspešno občino Nagold,

»Sodelovanje je že preraslo v konkretno sodelovanje, na kar smo lahko ponosni. Županu Nagolda Jürgenu Grossmanu smo predstavili nekaj novosti na področju Jesenic. Tudi oni opažajo, da se Jesenice spreminjajo in premike pozdravljajo, želijo pa si še več sodelovanja, tako na področju gospodarstva kot tudi turizma, kar menim, da je izjemna priložnost.« je povedal župan Tomaž Tom Mencinger

Prebrano 2984 krat Nazadnje urejano na petek, 29 april 2016 21:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave