Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2016 06

Varno in z veseljem v kolesarsko sezono

Občina Jesenice je v sklopu spodbujanja trajnostne mobilnosti priredila dogodek »Grem s kolesom!«, s katerim je želela spodbuditi občane k širši in varnejši uporabi koles.


Občina Jesenice se je pred časom vključila v spodbujanje procesa trajnostne mobilnosti, katere osnovni cilj je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet, posledično onesnaževanje, emisije toplogrednih plinov in porabo energije. Ena od takšnih aktivnosti je tudi spodbujanje kolesarstva, zato je Občina Jesenice včeraj na Stari Savi v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice, Policijsko postajo Jesenice, Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom občin Jesenice, Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica ter Aljošo Žnidarjem s Projekta Natura priredila kolesarsko promocijski dogodek »Grem s kolesom!«.

Na dogodku, ki sta se ga udeležila tudi podžupana občine Jesenice Miha Rebolj in Vera Pintar, predvsem pa veliko število mlajših kolesarjev, so se udeleženci lahko preizkusili na spretnostnem kolesarskem poligonu, preizkusili svoje psihofizične sposobnosti z uporabo t.i. alkoočal ter s strani policistov, redarja in Aljoše Žnidarja, ki se s kolesarstvom ukvarja tudi profesionalno, slišali številne koristne nasvete o pravilni in varni vožnji s kolesom. Nazadnje je bilo organizirano tudi manjše tekmovanje po spretnostnem poligonu, tekmovalci z najboljšim rezultatom pa so prejeli tudi nagrado. Udeleženci dogodka so sicer lahko preizkusili tudi električna ali navadna kolesa iz kolesarskega sistema JeseNICE bikes, ki je s svojo drugo sezono na Jesenicah pričel prejšnji teden.

Namen dogodka je bil predvsem spodbujanje občanov k večji in varnejši uporabi koles. S kolesarjenjem se namreč krepi zdravje posameznika, hkrati pa ima tudi multiplikativne učinke na samo mesto in njegove prebivalce, saj se s tem zmanjša uporaba motornih vozil, posledično pa tudi onesnaževanje, kolesarjem pa tudi ni potrebno skrbeti niti za gorivo niti za parkirne prostore.
Prebrano 3101 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave