Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2017 29

Župan s predsednikom Državnega sveta Republike Slovenije o aktualnih razmerah v občini

Občino Jesenice je v torek, 28.3.2017, obiskal predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, gospod Mitja Bervar, ki se je sestal z županom Tomažem Tomom Mencingerjem in sodelavci. Gospoda Mitja Bervarja sta spremljala državni svetnik mag. Stevo Ščavničar in gospod Robert Celestina, ki skrbi za stike z javnostmi. Pogovarjali so se o perečih problemih občine Jesenice in aktualnih razmerah ter priložnostih za gospodarstvo.

Kot je po zaključenem uvodnem sestanku povedal župan Tomaž Tom Mencinger, je zelo vesel, da so dobili priložnost, da predsednika Državnega sveta RS seznanijo s problemi in načrti občine Jesenice:

"Predstavili smo položaj občine v zadnjem času in izstopajoče načrte za prihodnje, vključno s področji, kjer pričakujemo pomoč Državnega sveta Republike Slovenije."župan Tomaž Tom Mencinger

Beseda je tekla tudi o gospodarstvu in javnih službah, obeh največjih zaposlovalcih: Acroniju in Splošni bolnišnici Jesenice ter ostalih podjetjih, za katera želi Občina Jesenice omogočiti dobre pogoje in s tem spodbuditi nadaljnji napredek in razvoj, ter o številnih infrastrukturnih investicijah in potrebah v prihodnje. Občina Jesenice je ponudila tudi površine za izgradnjo nove bolnišnice na Jesenicah, stara bolnišnica pa bi po besedah župana lahko prevzela vlogo negovalne bolnišnice, doma starostnikov in športnega zdravstva.

Kot je dodal predsednik Državnega sveta Republike Slovenije gospod Mitja Bervar, so zelo veseli pogovorov na Občini Jesenice o problematiki vode Julijana, sodelovanju s Slovenskimi železnicami, načrtih glede platoja Karavanke ter tudi o problemih športa in zdravstva. Dejal je:

"Na Jesenicah je obilo razvojnih možnosti, tako na področju športa, turizma, povezovanja, kjer želimo narediti korak naprej. Želeli bi, da se tukaj na nek način vzpostavi slovenski hokejski center, ki bi omogočal tudi ureditev dodatne infrastrukture, na primer hotela, ki bi prinesel dodano vrednost. Tu bomo državni svetniki aktivni tudi v prihodnje, upamo pa, da bodo pri tem aktivni tudi občanke in občani."predsednik DSRS Mitja Bervar

Ob zaključku je nekaj besed dodal tudi državni svetnik mag. Stevo Ščavničar, ki je poudaril, da ima občina Jesenice dobro infrastrukturo, visok potencial:

"Tu smo, da se pogovarjamo o največjih problemih, kamor sodijo prostorska utesnjenost Splošne bolnišnice Jesenice, ki se sooča z vse večjim pritiskom. Ta inštitucija je zelo pomembna tako zaradi velikega števila delovnih mest, kot tudi same kakovosti življenja in privlačnosti kraja. Tukaj zato pričakujemo, da se bo država držala načrta in presojala vse ponujene prostore enakovredno."mag. Stevo Ščavniča

 

Prebrano 2416 krat Nazadnje urejano na sreda, 29 marec 2017 09:44

Mediji

GORENJSKA POROČILA GTV - Gorenjska televizija

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave