Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2017 15

Lokalni posvet na Srednji šoli Jesenice - Vključevanje priseljencev v našo lokalno skupnost

Srednja šola Jesenice je konzorcijski partner projekta Za medkulturno sobivanje, ki je delno financiran iz Evropske unije in Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Naši sodelujoči zavodi so: Vrtec Jesenice, Osnovna šola Prežihovega Voranca,  Osnovna šola Toneta Čufarja, Osnovna šola Koroška Bela in Osnovna šola Poldeta Stražišarja. Sodelujemo pa tudi z Gimnazijo Jesenice.

Na Srednji šoli Jesenice smo pod vodstvom naše multiplikatorke ga. Nataše Vrtačnik v četrtek, 11. 5. 2017, pripravili lokalni posvet na temo Vključevanje priseljencev v našo lokalno skupnost. Poleg predstavnikov sodelujočih zavodov so na posvetu sodelovali: ga. Marta Kavčič z Upravne enote Jesenice, ga. Anita Bregar s Centra za socialno delo, ga. Lili Tkalec iz Mladinskega centra, ga. Maja Radinovič Hajdič z Ljudske univerze Jesenice, ga. Eldina Čosatović iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske in ga. Faila Pašić Bišić iz dobrodelnega društva UP. Namen srečanja je bila predstavitev programa Soočanje z izzivi medkulturnega sobivanja, ki ga izvaja Srednja šola Jesenice v okviru projekta in pregled vseh aktivnosti, ki se izvajajo v zvezi s priseljenci na Jesenicah. Skupna ugotovitev je bila, da je nabor dejavnosti, ki jih ponuja naše lokalno okolje za vključevanje priseljencev v lokalno skupnost, obširen in raznolik.

Nekateri programi namenjeni vključevanju priseljencev se podvajajo, zato bi bilo smiselno, da se v lokalni skupnosti dogovorimo, kdo jih bo izvajal. Prav tako smo se sodelujoči odločili, da bodo na razpravo o tem, kaj priseljenci dejansko potrebujejo, povabili zastopnike priseljenskih organizacij.

Lokalni posvet je pokazal paleto aktivnosti, ki jih naša lokalna skupnost lahko izvaja kot pomoč pri vključevanju priseljencev, vendar je potrebno poiskati komunikacijske kanale, s katerimi bi lahko priseljence o dejavnostih lokalne skupnosti seznanili.

 

Strokovni tim SIMS Srednje šole Jesenice:

  • Miha Povšič
  • Marjeta Rakar Gnilšak
  • Petra Teraž
  • Andreja Vehar Jerman
  • Katja Zupan
Prebrano 2717 krat Nazadnje urejano na nedelja, 14 maj 2017 20:34

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave