Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2017 05

Najbolj vztrajni na Dnevu Jeseničanov na Golici

Slabo vreme v začetku septembra  je bistveno vplivalo, da so se le najbolj vztrajni planinci v nedeljo, 3. septembra, udeležili Dneva Jeseničanov na Golici. Člani Planinskega društva Jesenice so ga organizirali z namenom, da ta dan čim več občank in občanov preživi v gorski naravi.

Sicer pri društvu tudi nasploh celotno poletno sezono spodbujajo vse, da obiščejo ta priljubljen vrh v Karavankah, pri koči pa organizirajo različne dogodke. Začnejo s prvomajskim kresovanjem, 28. junija so izvajalci pohoda Občine Jesenice na Golico.

Na srečanju pri koči so se spomnili na nekdanje planinske zanesenjake na čelu z Janezom Košnikom, ki ima veliko zaslug, da ta koča od leta 1984 stoji na čudoviti razgledni točki v Karavankah. Predsednik Planinskega društva Jesenice Vlado Hlede je v pozdravnih besedah poudaril pomen planinstva na Golici in se zavzel, da ob množičnem obisku Golice, predvsem v maju, vsi spoštujejo in varujejo lep gorski svet. Srečanjem želijo dati tudi več vsebine ter obiskovalcem pripraviti še veselo druženje ob glasbi. Lani je ob čudovitem vremenu uživalo več kot tisoč planincev ob zvokih ansambla Saše Avsenika. Letos so glasbeni del zaradi slabe vremenske napovedi morali odpovedati. So pa ta dan ustanovili zgodovinski odsek pri društvu, ki bo skrbel za zbiranje različnega dokumentarnega gradiva v tem delu Karavank in drugod, kjer se odvijajo dejavnosti jeseniških planincev. Na ogled je bila priložnostna razstava o zgodovini planinstva na Golici. 

Prebrano 2454 krat Nazadnje urejano na četrtek, 07 september 2023 09:00

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave