Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2017 24

Občina Jesenice še uradno potrjena članica Združenja zgodovinskih mest

Od leve proti desni: škofjeloški župan mag. Miha Ješe, idrijski župan Bojan Sever, novomeški župan Gregor Macedoni, piranski župan Peter Bossman, tržiški župan mag. Borut Sajovic, župan Kostanjevice na Krki Ladko Petretič ter podžupan občine Jesenice Miha Rebolj. Od leve proti desni: škofjeloški župan mag. Miha Ješe, idrijski župan Bojan Sever, novomeški župan Gregor Macedoni, piranski župan Peter Bossman, tržiški župan mag. Borut Sajovic, župan Kostanjevice na Krki Ladko Petretič ter podžupan občine Jesenice Miha Rebolj.

Piran – Združenje zgodovinskih mest je na svoji letni skupščini Občino Jesenice še uradno potrdilo za članico. Jesenice so tako postale 15. slovensko mesto v združenju.

V sredo je v Piranu potekala skupščina Združenja zgodovinskih mest, ki jo združenje organizira enkrat letno, udeležili pa so se je člani združenja oziroma njihovi pooblaščenci. Občino Jesenice je v odsotnosti župana na skupščini zastopal podžupan Miha Rebolj.

Občina Jesenice je k Združenju zgodovinskih mest sicer pristopila že konec leta 2016, na sredini skupščini, prvi po pristopitvi Jesenic k združenju, pa je bila končno tudi uradno potrjena kot članica združenja. Na skupščini, ki jo je kot gostitelj vodil piranski župan Peter Bossman, je bil sprejet tudi načrt dela za leto 2018, ki med drugim, v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, obsega tudi izvedbo načrtne, celovite in odmevne promocijske kampanje zgodovinskih mest. Člani združenja so nekaj pozornosti namenili tudi seznanitvi z aktivnostmi, s katerimi se Združenje zgodovinskih mest pripravlja na leto evropske kulturne dediščine 2018, ki ga je razglasila Evropska komisija, ter na leti kulture 2018 in 2019, ki ju je razglasila Slovenska turistična organizacija.

Trenutno se v združenju povezuje 15 starih slovenskih mest (poleg Jesenic še Idrija, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Tržič, Žužemberk, Metlika in Kamnik), osnovni cilj združenja pa je organizirano in povezano nastopanje ter delovanje zgodovinskih mest Slovenije v zasledovanju skupnih interesov in ciljev, vse z namenom spodbujati razvoj in novo življenje zgodovinskih mest.

Poleg jeseniškega podžupana Mihe Rebolja so se skupščine udeležili tudi škofjeloški župan mag. Miha Ješe, idrijski župan Bojan Sever, novomeški župan Gregor Macedoni, piranski župan Peter Bossman, tržiški župan mag. Borut Sajovic ter župan Kostanjevice na Krki Ladko Petretič.

Prebrano 2366 krat Nazadnje urejano na torek, 22 oktober 2019 09:41

Mediji

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave