Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2017 12

Priznanji Javne agencije za varnost v prometu Aleksandru Jernejcu in Blažu Knificu

Priznanji Javne agencije za varnost v prometu Aleksandru Jernejcu in Blažu Knificu Foto: SPV Jesenice

Pretekli teden je potekala 8. seja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice (SPV Jesenice). Seje se je udeležil tudi župan občine Jesenice Tom Tomaž Mencinger, ki je skupaj s predsednikom SPV Jesenice Alešem Koželjem predal priznanji Agencije za varnost v prometu posameznikom in organizacijam za izreden prispevek k večji varnosti v prometu. Letošnja prejemnika sta dolgoletna člana SPV Jesenice Aleksander Jernejc in Blaž Knific.

Aleksander Jernejc, dolgoletni član SPV Jesenice in predstavnik krajevnih skupnosti oziroma občanov, je prejel srebrni znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. V obrazložitvi podelitve priznanja je zapisano: »Aleksander Jernejc ima kot upokojenec vedno čas in bogate izkušnje iz aktivnega poklicnega življenja, povezanega s prometom, ki so mu v veliko pomoč pri sprejemanju uporabnih in pravih odločitev. Poleg skrbi, da so vsi prometni znaki na pravem mestu, in glasnega opozarjanja na nepravilnosti, je Aleksander nepogrešljiv spremljevalec na šolskih poteh, zato lahko brez slabe vesti zapišemo, da je kar ''maskota'' tistih najmlajših, ki se ob pričetku šolskega leta prvič zares srečajo z labirintom, ki se mu reče cesta. Glede na njegove izkušnje je pogosto tudi ''mentor'' mladim staršem, saj vedno na vsa vprašanja najde prave odgovore.«

Blaž Knific, ki je član SPV Jesenice nepretrgoma že več kot 10 let, torej v času, ko je SPV Jesenice strokovno in organizacijsko močno napredoval, je prejel zlati znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. V tem času je v SPV opravljal različne funkcije in zadolžitve, nazadnje funkcijo podpredsednika SPV Jesenice, prav tako je vodil tehnično komisijo za oglede. Udeležil se je tudi številnih izobraževanj in aktivnosti Javne agencije RS za varnost prometa. V obrazložitvi podelitve priznanja je tudi zapisano: »Prispevek Blaža Knifica pri preventivnem delu je neprecenljiv, saj si težko predstavljamo že izvedene preventivne akcije brez njegovega prispevka. Posebno poglavje v prizadevanjih za večjo prometno varnost je tudi Blaževa skrb za najmlajše udeležence v prometu, še posebej ob začetkih šolskega leta. Poleg skrbi, da so šolske poti brezhibne, ko po njih zakorakajo najmlajši, je vsako leto skupaj z najmlajšimi prehodil vsaj del teh poti. Viden pečat na področju varnosti prometa pa je pustil tudi na službenem področju. Kot vodja vzdrževanja v podjetju, ki ima tudi koncesijo za vzdrževanje občinskih cest in drugih površin v občini Jesenice, je storil vse, da so bile ceste čim bolj varne, tako poleti kot pozimi. Od svojih zaposlenih je vedno zahteval visoko stopnjo odgovornosti in vzorno obnašanje v cestnem prometu. Zaradi menjave službe v letu 2017 bo Blaž Knific vizijo preventivne dejavnosti v prometu nadaljeval v občini Kranjska Gora. Verjamemo pa, da bo dragocene izkušnje, ki jih je kot član SPV Jesenice pridobil na Jesenicah, s pridom uporabil tudi v novem okolju.

Prejemnikoma priznanj iskreno čestitamo.

Prebrano 3190 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave