Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2011 13

Načrt upravljanja Triglavskega narodnega parka

V okviru priprave načrta upravljanja Triglavskega narodnega parka je v maju in  juniju 2011 v Mojstrani, Soči, Stari Fužini in Gorjah potekal drugi sklop posvetovanj za vključevanje deležnikov in zainteresirane javnosti v pripravo načrta upravljanja TNP. S sklopom štirih lokalnih delavnic je TNP nadaljeval proces vključevanja javnosti, ki se je pričel aprila letos s 1. Forumom v Tolminu.
 
Cilj lokalnih  delavnic je bil pridobiti mnenje javnosti o tem, kateri dejavniki pomenijo prednosti, slabosti, nevarnosti in priložnosti za območje TNP ter oblikovati vizijo  narodnega parka. Dobra analiza stanja in pogled v prihodnost – vizija sta pomembna sestavna dela načrta upravljanja. Poleg drugih strokovnih analiz predstavljata osnovo za določitev dolgoročnih in kratkoročnih  upravljavskih ciljev ter iz njih izhajajočih upravljavskih nalog.
 
Ker je postopek priprave načrta upravljanja TNP zasnovan tako, da vključuje najširšo javnost,  vas vljudno prosimo, da poročilo posredujete vsem, za katere menite, da jih to zanima. Predlogi širše javnosti so zbrani v obsežnem poročilu. Tako poročilo kot tudi ostali dokumenti v postopku priprave načrta upravljanja so objavljeni na spletni strani TNP www.tnp.si pod rubriko "Sodelujte pri pripravi načrta upravljanja".

Spletni naslov, kjer je poročilo objavljeno:

  http://www.tnp.si/images/uploads/porocilo_z_lokalnih_delavnic_vf_sept2011.pdf

Za lažje in učinkovitejše delo na delavnicah v lokalnih skupnostih so zaposleni javnega zavoda TNP in predstavniki relevantnih sektorjev pripravili preliminarno analizo prednosti, slabosti, nevarnosti in priložnosti, ki so jo udeleženci delavnic obravnavali kot izhodiščni nabor predlogov.  S svojimi predlogi in mnenji so analizo temeljito dopolnili in jo vsebinsko poglobili.
 
Pridobljene predloge strokovna komisija za pripravo načrta upravljanja uporablja skupaj s strokovnimi analizami pri oblikovanju ciljev narodnega parka. Predviden je tudi naslednji sklop delavnic za širšo javnost za predstavitev dolgoročnih in kratkoročnih upravljavski cilji, ki bodo podlaga za upravljavske ukrepe.
 
Delavnice bodo potekale: 

  • 8. novembra 2011 ob 17. uri v Tolminu (v dvorani Glasbene šole Tolmin),
  • 10. novembra 2011 ob 17. uri v Bohinju (v Kulturnem domu v Stari Fužini),
  • 11. novembra 2011 ob 17. uri v Logu pod Mangartom (v Hotelu Šola),
  • 15. novembra 2011 ob 17. uri v Gorjah (v Osnovni šoli Gorje).

 
Vljudno vabljeni na delavnice, vso zainteresirano javnost pa pozivamo še k izpolnitvi anketnega vprašalnika za analizo deležnikov. Vprašalnik je na voljo na spletni strani TNP pod rubriko Sodelujte pri pripravi načrta upravljanja oz. na povezavi: http://www.tnp.si/nacrt_upravljanja_tnp/C253/ 

Prebrano 7280 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave