Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2018 10

Župan sprejel aktualne državne prvake

Župan Tomaž Tom Mencinger je včeraj v Kolpernu priredil sprejem za aktualne jeseniške državne prvake s področja športa. Udeležilo se ga je čez 80 športnikov, trenerjev in ostalih društvenih sodelavcev, ki nosijo aktualne naslove državnih prvakov v hokeju in curlingu na ledu: člani in vodstvo hokejskega društva HDD Sij Acroni Jesenice, hokejskega društva HD Hidria Jesenice (državno prvenstvo sta osvojili ekipi U16 in U18) in Curling kluba Jesenice (državno prvenstvo so osvojile ekipe Ledolomilke, Mamuti in TOP 4), medtem ko je bil judoist Tim Pahor (TVD Partizan Jesenice) v tujini in se sprejema ni mogel udeležiti.

Župan Tomaž Tom Mencinger se je vsem prisotnim zahvalil za udeležbo in čestital za osvojene naslove državnih prvakov. Izpostavil je, da je občina Jesenice skupnost, iz katere izvira izredno veliko odličnih športnikov iz različnih športnih panog, kar kaže na dobro delo društev in športnih delavcev znotraj njih. Besedo so v nadaljevanju prevzeli tudi predsedniki vseh treh prisotnih društev. Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice se je zahvalil dosedanjim sponzorjem in navijačem in ob izteku svojega štiriletnega predsedniškega mandata izrazil upanje, da bi se članski hokej na Jesenicah tudi v prihodnje ohranil na profesionalnem nivoju. Miha Rebolj, predsednik HD Hidria Jesenice pa je izrazil zadovoljstvo, da z vsakoletnimi rezultati jeseniški športniki dokazujejo, da je šport na Jesenicah na visokem nivoju, hkrati pa mladim hokejistom položil na srce, naj toliko vložene energije in truda, kot so ga vložili v hokej, vložijo tudi v izobraževanje, saj je po njegovem mnenju izobrazba tisti steber, na katerega se lahko športnik nasloni po končani športni karieri. Robert Sušanj, predsednik Curling kluba Jesenice je čestital vsem prisotnim državnim prvakom, se zahvalil županu za povabilo na sprejem, hkrati pa izrazil željo, da bi se tako dobri rezultati nadaljevali tudi v prihodnji sezoni.  

Prisotni niso pozabili tudi na Tima Pahorja, aktualnega mladinskega državnega prvaka v judu (kategorija do 60 kg) in člana TVD Partizan Jesenice, ki so mu prisotni za njegov uspeh zaploskali kljub njegovi odsotnosti.

Prebrano 2076 krat Nazadnje urejano na torek, 23 avgust 2022 13:17

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave