Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2018 26

FOTOGALERIJA: Županov sprejem odličnjakov

FOTOGALERIJA: Županov sprejem odličnjakov Foto: Foto Vidmar

V Kolpernu na Stari Savi je 20. junija, potekal sprejem za najboljše učence in dijake jeseniških osnovnih in srednjih šol, ki so vsa leta šolanja zaključili z odličnim uspehom. Skupno jih je letos 46, jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger pa jim je čestital in jim v spomin podaril knjižno darilo s posvetilom.

Župan je v svojem pozdravnem nagovoru za dosežen uspeh čestital tako odličnjakom kot njihovim staršem in učiteljem, ki so jim skozi leta pri  tem pomagali. Odličnjakom je pri nadaljnjem šolanju in tudi kasneje v življenju zaželel veliko sreče in uspeha. »Največja pridobitev lokalne skupnosti je, če se uspešni posamezniki kasneje vrnejo v svoje domače okolje, zato si želim, da bi tudi vi po končanem izobraževanju našli svojo pot nazaj na Jesenice in tukaj našli svoje življenjske priložnosti in potencial«, je povedal. Zbrane je v imenu vseh jeseniških ravnateljic in ravnateljev nagovorila tudi ravnateljica Gimnazije Jesenice, mag. Lidija Dornig, ki je učencem in dijakom namenila nekaj besed vzpodbude in pohvale, hkrati pa jim je na srce položila, da naj na svoji nadaljnji poti ne pozabijo nase, predvsem pa naj ne pozabijo ostati »ljudje«.

Letos je bilo odličnjakov skupaj 46 (lani jih je bilo sicer 52). Vseh 9 razredov osnovne šole je z odliko končalo 29 učencev, 17 pa je bilo tistih, ki so z odliko končali vse 4 letnike srednje šole. Osnovnošolsko izobraževanje so z odliko končali: Admir Krajnović, Denis Smajlović, Nermin Mušić, Taja Jovičić, Nika Sintič, Manca Noč, Mark Medja, Ana Nikolić, Anja Demšar in Nik Jan (vsi z Osnovne šole Prežihovega Voranca), Kristina Arhar Bošnjak, Matic Brešan, Tinka Tonejc, Ines Džombić, Tina Ivaštanin, Zala Klarić, Luka Rozman, Zal Vukalić, Drejc Gasar in Jure Hiršenfelder (vsi z Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice) ter Miha Černe, Ema Dautović, Tia Grbić, Tomaž Kusterle, Nejc Pšeničnik, Rok Makuc, Luc Slivnik, Ana Toman in Nana Vukčević (vsi z Osnovne šole Koroška Bela). Srednješolsko izobraževanje pa so z odliko končali Luka Kambič, Andraž Maier, Tanja Pfajfar, Ana Maja Kralj, Katjuša Krupenko, Ana Ogrin, Sara Ravnik, Neža Ribnikar, Nina Rupnik, Aljaž Stopar, Sara Strasser, Zala Škrabelj, Nika Gomezel in Anja Mandeljc (vsi z Gimnazije Jesenice) ter Nina Hrovat, Ana Smolej in Manca Jerman (vse s Srednje šole Jesenice).

Trud učencev in dijakov je župan tudi letos simbolično nagradil s knjigo Duša slovenska avtorja Aneja Sama, ki vsebuje dela 70 literatov in jo je ilustriralo 30 slikarjev, sprejem pa je z glasbenim vložkom popestril kvartet klarinetistk iz Glasbene šole Jesenice, ki so ga sestavljale Urška Torkar, Emilija Šmitran, Jana Dremelj in Manca Noč pod mentorstvom prof. Monike Korbar.

Fotografije v originalni resoluciji objavljamo v priloženi .zip datoteki, iz katere jih lahko tudi snamete.

Prebrano 5070 krat Nazadnje urejano na torek, 26 junij 2018 07:58

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave