Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2018 07

Varen začetek šolskega leta

Varen začetek šolskega leta Foto: Andraž Sodja

V občini Jesenice je za varnost šolarjev, ki začenjajo z guljenjem šolskih klopi ali pa se vanje vračajo, dobro pokrbljeno. Za to skrbijo predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice (SPV), Policijske postaje Jesenice, Medobčinskega inšpektorata in redarstva ter člani prostovoljnih gasilskih društev, ki na prometno najbolj izpostavljenih križiščih v bližini šol in vrtcev vsako leto skrbijo, da otroci varno pridejo v šolo ter da se promet okoli šol odvija nemoteno in varno. Ob prvem šolskem dnevu se je v vlogo reditelja na šolski poti na lokaciji v bližini Osnovne šole Toneta Čufarja postavil tudi župan Tomaž Tom Mencinger. Skupaj s policisti, redarji, predstavniki SPV in prostovoljnimi gasilci je tako ob šolski poti pred Osnovno šolo Toneta Čufarja poskrbel za varno pot otrok v šolo, kar je bilo letos ob deževnem prvem šolskem dnevu še posebej pomembno, saj je veliko več staršev svoje otroke pripeljalo v šolo. Jeseniške šolske poti so sicer dobro označene in zavarovane, na nekaj krajih pa se še pojavljajo težave, predvsem tam, kjer ni urejenih pločnikov, a kljub vsemu velja voznike ob začetku novega šolskega leta, ko ceste znova zavzamejo razigrani otroci pozvati k posebni previdnosti.

Še posebna previdnost pa letos velja prav na območju Osnovne šole Toneta Čufarja, saj v bližini te šole, na območju magistralne ceste R2, je namreč še vedno območje gradbišča in je zato, kljub temu da so dela začasno ustavljena, potrebna posebna previdnost. Občina Jesenice je pred začetkom šolskega leta investitorja, Direkcijo RS za infrastrukturo, in izvajalca del pozvala, naj na tem območju vzpostavita prometno ureditev, ki bo omogočala večjo prometno varnost, pozivu Občine pa so se pridružili tudi Policijska postaja Jesenice, Medobčinski inšpektorat in redarstvo ter Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice. Določene ukrepe je tako izvajalec že izvedel (vertikalno označena začasna prehoda za pešce, začasna razsvetljava …), izvedbo določenih ukrepov pa s strani izvajalca Občina pričakuje v kratkem. V tem času bo na tamkajšnjem območju bistveno povečana prisotnost tako policistov kot redarjev, ki bodo skrbeli za povečano prometno varnost.

Letos je v šolske klopi sicer sedlo 1.769 jeseniških osnovnošolcev (od tega 203 prvošolci), in sicer 674 na OŠ Toneta Čufarja (od tega 92 prvošolcev), 620 na OŠ Prežihovega Voranca (od tega 58 prvošolcev), 436 na OŠ Koroška Bela (od tega 50 prvošolcev) in 51 na OŠ Poldeta Stražišarja (od tega 3 prvošolci).

Skozi srednješolska vrata je stopilo 893 srednješolcev, in sicer 3330 na Gimnaziji Jesenice ter 563 na Srednji šoli Jesenice, v Vrtec Jesenice pa je trenutno vpisanih 699 predšolskih otrok.

Prebrano 2309 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave