Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2019 15

Obisk pobratene občine Šentjakob v Rožu

Župan Blaž Račič je danes s sodelavci obiskal predstavnike pobratene občine Šentjakob v Rožu iz sosednje Avstrije. Jeseniško delegacijo je sprejel župan Heinrich Kattnig s podžupanoma, direktorjem občinske uprave in dvema občinskima svetnikoma. Gostitelji so gostom razkazali prostore občinske uprave, nato pa so skupaj obiskali še šolski center, športni center, Višjo šolo za gospodarske poklice Št. Peter, kjer se šola tudi kar nekaj Jeseničanov, ter nazadnje še podjetje Tarmann chemie, ki se ukvarja s proizvodi na področju čiščenja in higiene.
Občina Jesenice in Občina Šentjakob v Rožu sta sicer pobrateni že od leta 2007, prijateljska srečanja pa na različnih področjih, kot sta šport ter zaščita in reševanje, potekajo večkrat letno. Tradicionalno je tudi vsakoletno srečanje predstavnikov obeh občin na Rožci, ki bo letošnjega septembra potekalo že osemnajstič.
Župana sta na današnjem srečanju izrazila željo, da bi sodelovanje med občinama postalo še tesnejše, hkrati pa sta se dogovorila, da se sodelovanje razširi še na področje športa in kulture. V ta namen bo v septembru organizirano ponovno srečanje, tokrat na Jesenicah, kjer se bosta župana konkretneje dogovorila o načinih sodelovanja.

Prebrano 1430 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave