Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2019 11

Z vlakom in kolesom po treh deželah

Z vlakom in kolesom po treh deželah Foto: Janko Rabič

Na pragu letošnje poletne počitniške in turistične sezone so izvajalci projekta mobilnosti na stičišču treh dežel Italije, avstrijske Koroške in Slovenije naredili pomemben korak naprej. Avstrijske državne železnice namreč uvajajo povezavo z vlakom med Beljakom, Trbižem in Jesenicami. Predvsem se je bodo razveselili kolesarji, ki predstavljajo pomemben člen v izvajanju projekta mobilnosti. V soboto. 8. junija, so izvedli prvo skupno kombinirano vožnjo z vlakom in kolesom.

Skupina kolesarjev, ki sta se jim pridružila tudi državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo Eva Štravs Podlogar in direktor Javnega zavoda Turizem Kranjska Gora Blaž Veber, srečno pot pa so jim zaželeli tudi ugledni gostje iz avstrijskih državnih železnic in turističnega gospodarstva obmejnih dežel, se je najprej iz Beljaka z vlakom odpeljala v Trbiž. Od tam so nadaljevali vožnjo s kolesi do Jesenic in potem so se spet z odpeljali z vlakom skozi Karavanški predor do Beljaka. Na Stari Savi na Jesenicah je skupino pozdravil župan občine Jesenice Blaž Račič, ki je poudaril pomen takšne oblike širjenja sodelovanja na rekreacijskem in turističnem področju. S pozdravnimi besedami in spodbudami za širjenje takšnih oblik sodelovanja in povezovanja se mu je pridružil tudi župan občine Kranjska Gora Janez Hrovat.

Posebni kolesarski vlaki bodo iz Beljaka do Trbiža in Jesenic vozili ob petkih, sobotah in nedeljah ter ob praznikih. V Beljaku bodo nanje vstopili kolesarji s svojimi kolesi in se peljali do Trbiža, po kolesarski stezi kolesarili do Rateč, Kranjske Gore in Jesenic, nato pa se z vlakom vrnili v Beljak. Z jeseniške strani se bodo lahko kolesarji z jeseniške železniške postaje peljali v Beljak, kolesarili po Koroškem, nato pa se z vlakom ali kolesom preko Trbiža vrnili na Jesenice. Za začetek bodo vlaki do Jesenic skozi Karavanški predor peljali štirikrat dnevno, do Trbiža pa petkrat, na njih pa bo prostora za 120 kolesarjev oziroma koles.

Prebrano 2889 krat Nazadnje urejano na sreda, 12 junij 2019 10:26

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave