Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2019 20

Otroško igrišče Katja predano svojemu namenu

Jesenice – Včeraj je bilo svojemu namenu uradno predano novo otroško igrišče Katja na Ulici Viktorja Kejžarja na Jesenicah.

Včeraj popoldne je župan občine Jesenice Blaž Račič uradno odprl otroško igrišče Katja, ki se nahaja ob Mladinskem centru Jesenice na Ulici Viktorja Kejžarja. V svojem nagovoru je poudaril, da je izgradnja otroških igrišč eden od ukrepov, ki zagotavlja večjo kakovost bivanja na Jesenicah in da se je občina že pred časom zavezala, da bo odprla ali obnovila vsaj eno igrišče na leto, pri čemer z odprtjem igrišča Katja sledimo tej zavezi. Hkrati je zbranim napovedal tudi, da se bo v kratkem začela tudi obnova oziroma nadgradnja še enega otroškega igrišča, in sicer na Plavžu med stanovanjskimi objekti Cesta maršala Tita 96, 98 in 100.

Občina Jesenice je sicer kot naročnik projekta s prvimi koraki do postavitve otroškega igrišča Katja začela v lanskem letu. Gradnja se je začela novembra lani, zaključila pa se je letos junija. Elementi igrišča so razdeljeni v dva oziroma tri vsebinske sklope vzdolž igrišča, za tri ciljne skupine glede na starost – prostor za starejše otroke in mladostnike, starosti 6 let in več z večjim kombiniranim in z dinamičnim igralom; prostor za najmlajše, starosti 1-2 leti z gugalnico s košaro, vzmetnimi in interaktivnimi igrali ter prostor za druženje, ki je umeščen med prejšnja dva in zaokrožuje celovitost igrišča oziroma vzpostavlja prostore srečanja. Otroška igrala so izbrana in umeščena v prostor tako, da spodbujajo motoriko, razvijajo domišljijo, igro vlog, druženje in sodelovanje, izbor igral pa je bil oblikovan tako z upoštevanjem primernosti za otroke z motoričnimi, senzoričnimi ali učnimi oviranostmi. Projektanti so bili Delavnica d.o.o. iz Vrhnike, izvajalec pa Modro d.o.o. iz Ljubljane. Vrednost celotne investicije je znašala 40.657,18 €.

Kratko odprtje je povezovala domačinka Ana Pirih, v programu pa je sodeloval mešani pevski zbor učencev OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice.

Prebrano 2354 krat Nazadnje urejano na četrtek, 20 junij 2019 11:06

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave