Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2020 31

Prostovoljci Društva onkoloških bolnikov Slovenije na voljo za telefonsko svetovanje

Omejevanje stikov zaradi epidemije koronavirusa mnogim onkološkim bolnikom, bodisi v procesu diagnostike ali zdravljenja, povzroča še dodatne stiske. Zato bolnikom in njihovim svojcem sporočamo nekaj številk prostovoljcev Društva onkoloških bolnikov Slovenije, ki sodelujejo v programu Pot k okrevanju in z osebno izkušnjo raka, ki so vam na voljo za pogovor in svetovanje po telefonu:

  • Jožica, 041 706 595,
  • Breda, 041 640 435,
  • Marjan, 030 998 264,
  • Mojca, 040 123 332.

 

V Društvu onkoloških bolnikov Slovenije so za informacije dosegljivi na telefonski številki 041 835 460. Tu lahko dobite telefonske številke še drugih prostovoljcev in strokovnjakov, psihologov in psihoonkologinje. Lahko pa obiščete tudi spletno stran: www.onkologija.org/pot-k-okrevanju.

 

Ob tem delimo še nekaj sporočil Onkološkega inštituta Ljubljana (OI):

  • OI še naprej vsem bolnikom zagotavlja nemoteno specifično onkološko zdravljenje. Začasno so zaustavili le program DORA in prenaročajo kontrolne preglede za bolnike po zaključenem zdravljenju.
  • Na OI so vzpostavili klicni center z brezplačno telefonsko številko 080 29 00, na kateri lahko onkološki bolniki in njihovi svojci vsak dan od ponedeljka do petka od 8.30 do 15. ure dobijo informacije glede delovanja inštituta v času izrednih razmer ali vzpostavijo stik z lečečim onkologom.
  • OI je pričel s telefonskim poizvedovanjem k njim naročenih bolnikov, da bodo že predhodno natančno preverili zdravstveno stanje bolnikov in njihovih družinskih članov, ki bi kazalo na možnost okužbe z novim koronavirusom.
  • Na OI pozivajo bolnike, naj ne prihajajo na inštitut, če so okuženi z novim koronavirusom sami ali njihovi bližnji družinski člani, če imajo kakršen koli znak prehlada ali okužbe dihal ali če imajo družinskega člana, ki ima znake prehlada, okužbe dihal, vročino. V teh primerih svetujejo, da pokličejo za posvet družinskega zdravnika ter obvestijo svojega onkologa preko klicnega centra 080 29 00.
Prebrano 1885 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave