Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2020 15

Srečanje župana z v.d. direktorjem jeseniške bolnišnice in direktorico doma za upokojence

Župan Blaž Račič v pogovoru z v.d. direktorjem jeseniške bolnišnice prim. mag. Miranom Remsom Župan Blaž Račič v pogovoru z v.d. direktorjem jeseniške bolnišnice prim. mag. Miranom Remsom

Župan Blaž Račič se je danes srečal z v. d. direktorjem Splošne bolnišnice Jesenice prim. mag. Miranom Remsom. Splošna bolnišnica Jesenice izvaja vse potrebne aktivnosti za preprečevanje okužbe s koronavirusom tako bolnikov kot zaposlenih. Okužb zaenkrat ne beležijo, prav tako v bolnišnici trenutno ni nobenega bolnika, okuženega s koronavirusom, saj te z območja Gorenjske do zapolnitve kapacitet sprejema bolnišnica na Golniku. Prim. mag. Rems je izpostavil odlično sodelovanje jeseniškega štaba Civilne zaščite z bolnišnico, župan Račič pa mu je v primeru potrebe ponudil vso potrebno pomoč tudi nadalje.

Kasneje se je župan, skupaj s poveljnikom občinskega štaba Civilne zaščite Igorjem Arhom, srečal še z direktorico Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja Mojco Pavšič in zdravnico dr. Majo Robič. Direktorica in zdravnica sta predstavili aktualno situacijo v domu. Zaenkrat okužb še ne beležijo, vendar pa so v domu sprejeli vse potrebne postopke in načrte za primer, če oziroma ko se bo okužba pojavila. Zbrani so se pogovorili tudi o možnih lokacijah za preselitev oskrbovancev in izpostavljenega osebja v primeru okužbe.

Iz obeh današnjih srečanj je razvidno, da je sodelovanje med različnimi akterji, ki se v čim večji meri borimo za zajezitev koronavirusa, pomembno in v primeru Jesenic zgledno, zaradi takega načina dela in sprotnega sodelovanja pa smo prepričani, da bomo potencialne okužbe s koronavirusom na Jesenicah obvladovali sproti in brez večjih težav.

Prebrano 1594 krat Nazadnje urejano na sreda, 22 december 2021 15:37

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave