Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2020 10

Županova petica letos 47 odličnjakom jeseniških šol

Na Jesenicah župan vsako leto priredi sprejem odličnjakov jeseniških osnovnih in srednjih šol. Letos ta zaradi zmanjševanja tveganja v povezavi s koronavirusom ni bil organiziran, vseeno pa je župan Blaž Račič tudi letos odličnjake nagradil z županovo petico, ki jo je pospremil s svojo poslanico vsakemu odličnjaku. V njej jim je čestital za dosežen uspeh, pri čemer je zapisal:

»S tem si na osebni ravni na najboljši možni način tlakuješ pot v prihodnost, lokalni skupnosti pa sporočaš, da imamo skupno prihodnost, da si lahko še naprej postavljamo visoke cilje in da prihajajo nove generacije, ki se bodo lahko soočile z zahtevnimi izzivi sodobnega sveta.«

Izrazil je obžalovanje, da letos petic ni mogel podeliti osebno na sprejemu odličnjakov, poslanico pa zaključil z osebnim priporočilom:

»Pojdi v svet, ostani radoveden, razvijaj kritično mišljenje, predvsem pa tako aktivno kot doslej tudi v prihodnje zbiraj znanje in življenjske izkušnje. V imenu Občine Jesenice izražam še željo, da boš kdaj v prihodnje pripravljen zbrano znanje deliti v lokalni skupnosti, iz katere izhajaš in ki jo, nenazadnje, tudi najbolje poznaš.«

Letos je bilo odličnjakov skupaj 47. Vseh 9 razredov osnovne šole je z odliko končalo 26 učencev, 21 pa je bilo tistih, ki so z odliko končali vse 4 letnike srednje šole. Osnovnošolsko izobraževanje so z odliko končali: Jure Novak, Liana Ugljanin, Tian Ćoralić, Eva Demšar, Petra Leban, Una Pilipović, Laura Biščević, Niki Mulej (vsi z OŠ Prežihovega Voranca), Rian Bešić, Mai Crnkić, Erna Samardžić, Zala Pia Biček, Neža Tonejc, Gal Smolej, Jaka Hiršenfelder, Sara Halilov, Tajda Solce, Vanja Praskalo, Hana Šturm, Adel Džombić, Denis Pašagić, Nejc Ravnik (vsi z OŠ Toneta Čufarja Jesenice), Nika Zrnić, Živa Oblak, Zoja Beg in Albin Žuber (vsi z OŠ Koroška Bela). Srednješolsko izobraževanje pa so z odliko končali Manca Bertoncelj, Vida Leskovar, Eva Maier, Lara Stare – Knific, Simon Gašperin, Liza Zidarević, Lea Holc, Vida Obersnel in Kaja Rupar (vsi z Gimnazije Jesenice) ter Amanda Jakovljević, Eva Rekar, Nea Smolej, Maja Šlibar, Azra Šiljić, Nina Mrak, Matej Ahčin, Ema Babič, Inja Valant, Anastasija Jocić, Sara Ređepi in Denis Bošnjaković (vsi s Srednje šole Jesenice).

Prebrano 1443 krat Nazadnje urejano na četrtek, 16 julij 2020 08:52

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave