Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2020 24

Predsednikovo jabolko navdiha komunalnemu podjetju JEKO

Predsednikovo jabolko navdiha komunalnemu podjetju JEKO Foto: JEKO d.o.o.

Predsednik Borut Pahor je prejšnji teden na Brdu pri Kranju v znak hvaležnosti za nesebično in požrtvovalno delo v času epidemije koronavirusa vročil repliko priznanja jabolko navdiha vsem zaposlenim v komunalnem gospodarstvu. Ti so namreč vlagali izjemen trud v nemoteno izvajanje komunalnih storitev z namenom zagotavljanja čim bolj neokrnjenih pogojev za življenje in delo prebivalcev, pa tudi za delovanje vseh drugih ključnih služb in dejavnosti. Priznanje sta prevzela tudi predstavnika javnega komunalnega podjetja JEKO d.o.o., ki sta na podelitvi zastopala celoten kolektiv podjetja.

Poleg zdravstvenih delavcev je bila v času epidemije koronavirusa močno izpostavljena tudi kopica delavcev iz drugih področij. Med njimi so bili tudi zaposleni v komunalnih podjetjih, ki so poskrbeli za to, da državljani ne bi občutili posledic številnih ukrepov, ki so jih morala sprejeti komunalna podjetja za zaščito svojih zaposlenih in uporabnikov ob sočasni skrbi za nemoteno izvajanje ključnih storitev, k čemur so bila komunalna podjetja ves čas epidemije brezpogojno zavezana. Pri tem je bilo delo zaposlenih zaradi tveganja stika z virusom pri ravnanju z odpadki, pri prevzemanju pokojnikov, pri delu na čistilnih napravah in drugih storitvah močno oteženo, vseeno pa so bili pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb. Poskrbeli so za to, da je iz naših pip pritekla pitna voda, da je bila odpadna voda očiščena, da se pred našimi vrati niso kopičili odpadki ter nam omogočili, da smo se ob najtežjih trenutkih imeli možnost posloviti od svojih najbližjih.

Predsednik Borut Pahor je zato s podelitvijo priznanja jabolko navdiha izkazal javno zahvalo in poklon vsem komunalnim delavcem za njihovo prizadevanje, obenem pa smo hvaležni vsi uporabniki komunalnih storitev, da so komunalni delavci poskrbeli za to, da je bilo življenje v času epidemije vsaj malenkost bolj znosno in da smo se lahko, v času negotovosti in nepredvidljivosti, brezpogojno zanesli in se še vedno zanašamo na to, da bodo komunalne storitve opravljene z vso skrbnostjo, strokovnostjo in predanostjo. Javni zahvali predsednika se pridružuje tudi Občina Jesenice.

 

Prebrano 1221 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave