Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2020 01

Projekt Hitro s kolesom, promocijsko izobraževalni filmi mreže za izposojo koles "Gorenjska.bike"

Da bomo v prihodnji kolesarski sezoni še močneje zavrteli pedala v sistemu za avtomatizirano izposojo koles “GORENJSKA.BIKE”, so na BSC-ju pripravili niz promocijsko izobraževalnih filmov.

Čeprav sistem za avtomatizirano izposojo koles »Gorenjska.bike« zaradi trenutne epidemiološke slike in izvensezonskega obdobja ne obratuje, so na BSC-ju in v ekipi LAS Gorenjska košarica ter s projektnimi partnerji z mislimi že pri prihodnji pomladi, ko bodo uporabnikom ponovno na voljo navadna in električna kolesa na 43 postajah v petih gorenjskih občinah, med drugim na Jesenicah. V sklopu projekta »Hitro s kolesom» so zato izdelali promocijsko izobraževalne filme, ki bodo občanom in obiskovalcem v pomoč pri odločanju za uporabo sistema in tudi pri kasnejši izposoji.

Sistem za avtomatizirano izposojo koles je z izjemo v Kranju in na Jesenicah novost v gorenjskem prostoru, zato želijo več pozornosti nameniti pomoči uporabnikom. Sistem je v prvi vrsti namenjen prebivalcem in če predpostavljamo, da s postopkom prijave in izposoje mlajše generacije nimajo težav, je pri starejši populaciji to večji izziv, kar se je pokazalo tudi takoj po odprtju sistema.

Prvi, predstavitveno promocijski film in krajša reklamna bloka namenjamo spodbujanju uporabe sistema izposoje koles pri lokalnem prebivalstvu, dnevnih delovnih migrantih, posredno pa tudi turistih različnih generacij. Poudarja pestrost urbanih naselij, ki so povezana z mrežo postaj in manj prometnimi prometnicami in površinami za kolesarje na privlačnem podeželju.

Druga dva filmčka prikazujeta preprost način uporabe sistema ter izposoje navadnega in električnega kolesa. S filmoma želijo izposojo približati starejši populaciji, ki je manj vešča rokovanja z avtomati, pa vendar dovolj povezana s spletom. Po izkušnjah si starejši uporabniki način izposoje najraje ogledajo v zavetju doma, ogled večkrat ponovijo, šele nato to preizkusijo na izbrani postaji. Prav tako lahko prvo registracijo opravijo prek računalnika doma.

Na BSC-ju verjamejo, da so vsi pripravljeni filmi z nazorno predstavijo operacije Hitro s kolesom dobrodošla dodana vrednost prepoznavnosti in promociji projekta. Prav tako pa pripomorejo, da uporabniki na enostaven način pridobijo informacije za samo uporabo sistema izposoje koles. 

Vabljeni k ogledu posnetkov.

Povezave do filmov:

Projekt “Hitro s kolesom” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada  za regionalni razvoj (ESRR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

 

Vir: www.las-gorenjskakosarica.si

 

Prebrano 1015 krat Nazadnje urejano na torek, 01 december 2020 15:35

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave