Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2021 12

MIR Jesenice opozarja: Naj hišne in druge živali ne bodo moteče za okolico

Problematika živali, predvsem psov in mačk, v občini je občutna. Problematika se odraža predvsem v neodgovornem ravnanju lastnikov in posestnikov živali. Medobčinski inšpektorat in redarstvo Občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica zaznava največje težave v zvezi živali predvsem z onesnaževanjem okolice z živalskimi iztrebki, neprivezanimi psi in neodgovornim hranjenjem zapuščenih in prostoživečih živali na javnih površinah.

Slovenska zakonodaja predpisuje, da mora skrbnik psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes ves čas na povodcu in obvladljiv. Za ravnanje v nasprotju s tem določilom ste lahko kaznovani z 200€ do 400€.

Prav tako je po občinski zakonodaji prepovedano na javne površine puščati pse in druge živali ter onesnaževati površine z njihovimi iztrebki. Posameznik je lahko za takšen prekršek s strani občinskega redarja ali občinskega inšpektorja kaznovan takoj na kraju.

Opozarjamo tudi, da je na podlagi Odloka o javnem redu in miru v Občini Jesenice (Ur.list RS, št. 52/2010) na vseh javnih površinah prepovedano odlagati hrano oziroma hraniti prostoživeče ali zapuščene živali (golobe, mačke, pse …).

Občinski inšpektorji in redarji bodo v naslednjih tednih izvajali poostrene nadzore in prekrškovno obravnavali vse, ki za svojim kužkom ne bodo pospravili iztrebkov ali jih puščali na javnih površinah, prav tako pa bodo pristojnim v reševanje odstopali druge ugotovljene kršitve za katere niso pristojni.

 

Prebrano 2806 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 15 februar 2021 11:59

3 komentarji

  • Komentiraj povezavo 0, 16.02.2021 21:20 od Zdenka

    Spostovani.
    Kot odgovor na clanek MIR opozarja...
    Zgolj iz stalisca lastnice psov.
    1. Postavite zadostno kolicino zabojnikov!
    2. Postavite pasji park kjer bodo blokovski kuzki lahko spusceni.

    Lp

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 16.02.2021 21:04 od Elvis Demšar

    Sem lastnik dveh štirinožcev, za katerimi redno pospravljam njihove iztrebke in mi to ni moteče. Motečih je mnogo drugih dejavnikov, od odlaganja odpadkov v naravi, smeti ob cestah in pločnikih, neurejene dostavne poti, ceste, parkirišča ( ter red in kontrola na le teh),katastrofalno izvajanje del podjetja JEKO..... dalo bi se našteti še nekaj stvari, katere je potrebno urediti.

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 16.02.2021 12:55 od Spela

    V prispevku bi lahko omeni tudi uriniranje otrok po igriscu, ce stopi za kos za smeti se ni receno da je v redu, starsev, ki kadijo na igriscu. .. Pa smeti okoli klopc... Niso samo pasji dreki problem

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave