Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2021 18

Preventivni nadzor nad uporabo zimske opreme

V ponedeljek, 15. 11. 2021, je na uvozu za avtobusno postajališče v neposredni bližini Petrolovega bencinskega servisa na Cesti železarjev Jesenice potekal poostren nadzor nad pravilno oziroma predpisano uporabo zimske opreme. Zaradi zaostrenih epidemioloških pogojev akcije »Varno v zimo«, kot smo je bili vajeni prejšnja leta, žal ni bilo mogoče izvesti. Iz tega razloga je bil nadzor izveden kot redna kontrola  s  strani predstavnikov Policijske postaje Jesenice, Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica ter Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice. V nadzoru se je preverjalo predvsem uporabo ustreznosti pnevmatik za zimo.

Zakon o pravilih cestnega prometa navaja, da mora biti vaše vozilo od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta opremljeno s predpisano zimsko opremo. To pomeni 4 zimske pnevmatike z oznako "M+S" ali ''M.S'' ali ''M&S'', minimalna globina profila pnevmatik pa mora biti 3 mm. Zakon sicer v omenjenem obdobju dovoljuje poletne pnevmatike, a le, če so opremljene s snežnimi verigami, ustrezno velikimi za vaše vozilo.

Na terenu je bilo dveh ur in pol pregledanih 135 vozil. Ugotovljeno je bilo, da je bilo med navedenimi vozili 12 vozil z letnimi pnevmatikami, od tega so bila 4 vozila brez verig v vozilu. Ostala vozila so bila ustrezno opremljena.

Vsi naključno izbrani vozniki, ki so bili obravnavani, so prejeli dišeče smrečice za avtomobile in odmrzovalec stekla. Vsem voznikom želimo srečno in varno vožnjo!

 

SPV Jesenice

Prebrano 542 krat Nazadnje urejano na četrtek, 18 november 2021 13:07

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave