Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2021 11

Regijski obisk predstavnikov Vlade RS na Jesenicah

Med predstavniki Vlade RS, ki so obiskali Jesenice, je bil tudi minister za kulturo Vasko Simoniti, ki si je ogledal Staro Savo (na fotografiji v družbi župana Blaža Račiča, direktorice Gornjesavskega muzeja Jesenice Irene Lačen Benedičič in vodje ZVKDS OE Kranj Irene Vesel). Med predstavniki Vlade RS, ki so obiskali Jesenice, je bil tudi minister za kulturo Vasko Simoniti, ki si je ogledal Staro Savo (na fotografiji v družbi župana Blaža Račiča, direktorice Gornjesavskega muzeja Jesenice Irene Lačen Benedičič in vodje ZVKDS OE Kranj Irene Vesel).

Minuli delovni teden so Jesenice v sklopu njihovega regijskega obiska obiskali predstavniki Vlade. Že v torek je Občino Jesenice obiskal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, s katerim se je župan Blaž Račič pogovarjal o infrastrukturnih izzivih in predvidenih projektih v občini Jesenice, obiski pa so potekali tudi v nadaljevanju tedna.

V četrtek je Jesenice obiskal državni sekretar za področje izobraževanja in športa Marjan Dolinšek, ki se je na OŠ Poldeta Stražišarja srečal z županom Blažem Račičem in ravnateljico Aleksandro Valančič. Pogovarjali so se o delu šole, dobrem sodelovanju med šolo, lokalno skupnostjo in državo ter si ogledali prostore šole, vključno s telovadnico, ki jo bo Občina Jesenice v naslednjem letu (tudi s pomočjo sofinanciranja države) obnovila; ocenjena vrednost projekta znaša 850.000 €. Kasneje je državni sekretar obiskal še Srednjo šolo Jesenice.

GARS Jesenice je obiskal minister za obrambo Matej Tonin, kjer so mu poklicni gasilci predstavili svoje delo. Seznanil se je tudi z delom Gasilske zveze Jesenice, Reco Gorenjska in Civilne zaščite Jesenice.

Policijsko postajo Jesenice je obiskal državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve Božo Predalič, kjer se je srečal z županom Blažem Račičem. Glavna tema pogovora je bila selitev Policijske postaje Jesenice nazaj v mesto. Blaž Račič je sekretarju predstavil možne lokacije in občinska zemljišča, ki bi jih bila Občina Jesenice pripravljena brezplačno odstopiti državi za gradnjo novega objekta za potrebe policijske postaje. Kot ugotavljajo jeseniški policisti in vodstvo PU Kranj, je splošna varnostna slika na Jesenicah dobra.

Fakulteto za zdravstvo Angele Boškin je obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Seznanila se je s študijskimi programi šole na vseh treh bolonjskih stopnjah, raziskovalno in razvojno delo fakultete, tesno sodelovanje z učnimi bazami ter prizadevanja za izboljšanje prostorskih pogojev in razvojne načrte šole.

V petek je Staro Savo obiskal minister za kulturo Vasko Simoniti, kjer se je srečal z županom Blažem Račičem, direktorico GMJ Ireno Lačen Benedičič ter vodjo kranjske enote ZVKDS Ireno Vesel. Minister si je ogledal prostore muzeja ter se seznanil s potekom obnove Ruardove graščine in problematiko njenega financiranja. Občina Jesenice je kot ena izmed redkih slovenskih občin pred kratkim v sodelovanju z ZVKDS OE Kranj izdelala načrt upravljanja spomenika, ki čaka še na potrditev Vlade. Načrt upravljanja je namreč podlaga za sofinanciranje obnove spomenikov, s katerim se nadejamo bolj uspešnega kandidiranja na prihajajočih javnih razpisih države v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.

Župan Blaž Račič se je nato udeležil delovnega kosila s predsednikom Vlade RS Janezom Janšo, ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in županoma Radovljice in Kranja. Tema pogovora je bila izgradnja regijske bolnišnice na Gorenjskem. Kot je poudaril predsednik vlade, so finančna sredstva za izgradnjo bolnišnice zagotovljena, medtem ko lokacija še ni določena. Prisotni so se strinjali, da se za vsako izmed treh občin izvede primerjalna analiza vseh predlaganih variant, na podlagi analize pa bodo potekali nadaljnji pogovori. Pri tem je župan Blaž Račič poudaril, da Jesenice na noben način ne smejo ničesar izgubiti.

Nazadnje se je župan v Cerkljah na Gorenjskem udeležil še javne tribune o razvoju gorenjske regije, s katero je Vlada RS zaključila svoj regijski obisk.

Prebrano 839 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 13 december 2021 08:33

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave