Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2022 09

Pri OŠ Toneta Čufarja odprli drugi jekleni poligon za vadbo na prostem

Včeraj je bil v okviru sodelovanja Občine Jesenice, skupine SIJ – Slovenska industrija jekla in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez v uporabo predan že drugi jekleni poligon za vadbo na prostem oziroma t. i. »street workout« poligon. Ta stoji na igrišču ob Osnovni šoli Toneta Čufarja Jesenice, medtem ko je prvi že nekaj let na voljo za uporabo v športnem parku Podmežakla. Gradbeno-strojna dela za poligon je financirala Občina Jesenice, ki je hkrati brezplačno zagotovila tudi zemljišče, za jekleno konstrukcijo, sestavljeno iz 86 metrov jeklenih cevi, pa je poskrbela skupina SIJ – Slovenska industrija jekla.

Zbrane je s strani občine Jesenice nagovoril podžupan občine Jesenice Miha Rezar:

»Ponosen sem, da smo tovrstna sodelovanja v zadnjem času povečali ter, da imamo v Sloveniji družbeno odgovorna podjetja, ki vlagajo nazaj v lokalno skupnost. Le tako bomo lahko skrbeli za zdravje mladih, za kakovostno bivanje ter redno aktivnost mlajših v lokalni skupnosti, zato se nadejam, da se kmalu vidimo tudi na naslednjem tovrstnem odprtju.«

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem.

»Tako kot vrhunski športniki tudi v Slovenski industriji jekla kot proizvajalci jekel z višjo dodano vrednostjo ves čas stremimo k vrhunskosti v svoji panogi. Pot do odličnosti in doseženega cilja ni nikoli lahka. Za doseganje svojega maksimuma tako v športu kot v poslu je potrebna jeklena volja. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ. V čast nam je, da v sodelovanju z OKS – ZŠZ na Jesenicah, kjer delujejo naši proizvodni obrati in živijo naši zaposleni s svojimi družinami, postavljamo že drugi jekleni poligon za vadbo na prostem. Zelo sem vesela, da zelo dobro sodelujemo z lokalno skupnostjo, v skupini SIJ nam zelo veliko pomenijo te jeklene vezi in ta poligon bo od danes naprej še ena močna jeklena vez med nami. Se bomo pa z Občino in lokalno skupnostjo ter sodelavci SIJ povezali že 12. maja na dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo, ko bomo ponovno skupaj uporabili mišice za nekaj dobrega,«

je ob otvoritvi jeklenega poligona povedala Katja Krumpak, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ.

Zbrane je nagovoril tudi prvi podpredsednik OKS – ZŠZ mag. Janez Sodržnik, ki se je poleg vodje regijske pisarne Jesenice Braneta Jeršina v imenu krovne športne organizacije udeležil odprtja.

»Občina Jesenice je znana po svoji bogati jeklarski tradiciji in vsem, ki imamo radi šport, predvsem po svojih športnih uspehih, ki segajo daleč onkraj meja Slovenije. Ravno jeklarstvo in simbolika trdnosti jekla se očitno odražata v jekleni volji prebivalcev Jesenic. Brez jeklene volje v športu, pa tudi sicer v življenju ne moremo dosegati želenih ciljev. Verjamem, da bo tudi drugi jekleni poligon, ki ga Slovenska industrija jekla podarja občanom Jesenic, prispeval k nadaljnjemu sožitju jeklarstva in športa na Jesenicah, predvsem pa si želim uspešnega nadaljnjega razvoja na obeh področjih«,

je povedal.

Jekleni poligon pa je v uporabo predala tudi alpska smučarka Maruša Ferk Saioni. Domačinka z Blejske Dobrave, ki se je udeležila že štirih olimpijskih iger, je namreč ambasadorka drugega jeklenega poligona, na odprtju pa je povedala, da je zanjo velika čast, da poligon v njenem domačem kraju nosi tablo z njenim imenom.

Odprtje so popestrili učenci OŠ Toneta Čufarja, ki jo vodi ravnatelj Gaber Klinar -  učenke 2. in 3. razreda z vajami iz talne akrobatike pod mentorstvom Eve Pušnik, Drejc Smukavec z recitacijo avtorice Mojce Čušin z naslovom ''Nikoli ni prepozno'' in mlade plesalke pod mentorstvom Zehre Biščević s plesnim nastopom. Učenci OŠ Toneta Čufarja so po odprtju kot prvi lahko preizkusili novi poligon in tako popestrili športno dopoldne na igrišču, ostalim uporabnikom pa želimo čim več veselja in zadovoljstva ob (odgovorni) uporabi poligona.

Prebrano 449 krat Nazadnje urejano na sreda, 08 junij 2022 17:44

Mediji

https://youtu.be/EMgcwqYE1L8

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave