Skok na osrednjo vsebino

Novice

avg 2022 10

Na Mednarodnih igrah šolske mladine letos prvič tudi jeseniški mladi športniki

Jeseniški mladi športniki Jeseniški mladi športniki Občina Jesenice

V Coventryju v Angliji bodo med 11. in 16. avgustom potekale Mednarodne igre šolske mladine (Iternational Childrens Games - ICG), ki se jih bodo letos prvič udeležili tudi mladi športniki z Jesenic. V Angliji bodo sicer nastopali mladi športniki iz 32 držav, iz vseh petih kontinentov.

Pred odhodom so se mladi športniki z Jesenic, stari od 12 do 15 let, zbrali v Športnem parku Podmežakla. Mladi športniki bodo Občino Jesenice zastopali v malem nogometu (osem igralcev), košarki 3x3 (štirje igralci), plezanju (trije plezalci) in plavanju (dve plavalki). Vodja odprave je Aleš Ošljak, profesor športne vzgoje na OŠ Koroška Bela, na tekmovanjih bo mlade spodbujal tudi župan Blaž Račič, spremljali jih bodo še trije trenerji.

Udeležba na mednarodnih športnih igrah šolske mladine je priložnost za mlade športnike, da spoznajo svoje vrstnike iz različnih držav sveta, da se pomerijo na športnih terenih, da pridobijo lepo življenjsko izkušnjo, hkrati to predstavlja pomembno spodbudo za mlade za nadaljnje športno udejstvovanje.

Tekmovanja mladih športnikov bo mogoče spremljati na spletnih straneh Zavoda za šport Jesenice in Facebook profilu Zavoda za šport Jesenice.

Prebrano 769 krat Nazadnje urejano na torek, 23 avgust 2022 13:17

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave