Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2022 04

Rožnati oktober na Jesenicah

Z začetkom meseca smo vstopili v rožnati oktober - mesec, ki je tradicionalno posvečen ozaveščanju o raku dojk. Ta je najpogostejša oblika raka pri ženskah, zbolijo pa lahko tudi moški.

V ta namen je tudi letos Občina Jesenice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Ljudske univerze Jesenice in Združenjem Europa Donna Slovenija, začetek rožnatega meseca obeležila s simboličnim dejanjem - rožnato kamnito pentljo, ki jo najdete na Trgu Toneta Čufarja, ter rožnatim šalom, s katerim sta župan Blaž Račič in članica upravnega odbora Združenja Europa Donna Slovenija Rina Klinar odela eno od dreves pred Občino Jesenice.

Letos rožnati mesec obeležujemo s sloganom »Bodi in ostani zdrava!«, s katerim želimo poudariti, da lahko sami veliko naredimo za svoje zdravje s preprostimi odločitvami za zdrav življenjski slog.

V Sloveniji za rakom dojk letno zboli okoli 1.400 žensk in okoli 12 moških. Pri preventivi raka dojk ima sekundarna preventiva - udeležba v državnem presejalnem programu DORA in zgodnje odkrivanje tudi s pomočjo samopregledovanja – zelo veliko vlogo, zato nanjo nikakor ne bi smeli pozabiti.

Prebrano 283 krat Nazadnje urejano na torek, 04 oktober 2022 16:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave