Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2022 04

Letos uvedeni ukrepi za zmanjšanje poletnih prometnih zastojev skozi mesto ustrezni in učinkoviti

Župan Blaž Račič je v tem tednu v svojem kabinetu sklical evalvacijski sestanek v zvezi z ukrepi, ki so bili letos dodatno uvedeni z namenom zmanjšanja prometnih zastojev skozi mesto v času poletne sezone. Poleg župana in pristojnih občinskih služb so se ga udeležili tudi predstavniki policije, medobčinskega inšpektorata in redarstva, DARS in GARS Jesenice. Vse omenjene službe so namreč letošnjo sezono opravljale številne aktivnosti in izvajale ukrepe, ki so privedle do tega, da smo se letos na Jesenicah srečali z bistveno manj prometne gneče kot leta pred tem.

Občina Jesenice je namreč po preteklih sezonah poletnih prometnih zastojev že mesece pred začetkom poletne sezone začela z usklajevanjem aktivnosti, namenjene zmanjševanju ki so pripomogle k temu, da je bilo teh čim manj. Med dodatno izvedenimi ukrepi so bili tako dodatno postavljeni znaki na občinskih in državni cesti za prepoved prometa za motorna vozila, razen za lokalni promet, vnos le-teh v Googlov navigacijski sistem, dodatni nadzor redarjev in policistov, pravočasno omejevanje izvoza z avtoceste na izvozu Jesenice – vzhod (Lipce) v smeri Jesenic in uvoza na avtocesto na uvozu na Hrušici v smeri Avstrije ter razmeram prilagojeno usklajevanjem oblike nadzora državne meje z avstrijskimi varnostnimi organi.

Prisotni na sestanku so se po opravljeni evalvaciji strinjali, da so bili ukrepi, čeprav se zastojem tudi letos nismo mogli popolnoma izogniti, ustrezni in učinkoviti.

"Ocenjujemo, da so sprejeti ukrepi ter pravočasno in usklajeno delovanje vseh sodelujočih deležnikov letos pomembno prispevali k bistveno manjši obremenitvi vsakodnevnega življenja prebivalcev Jesenic, hkrati pa tudi k nemotenemu delu interventnih služb (gasilci, reševalci), če je bilo to potrebno. Z nekaj prilagoditvami in izboljšavami bomo tako takšne ukrepe izvajali tudi v prihodnjih letih",

je po sestanku sklenil župan Račič.  

Prebrano 457 krat Nazadnje urejano na sreda, 09 november 2022 17:49

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave