Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2022 21

Zaključena energetska sanacija Doma dr. Franceta Bergelja

Župan mag. Peter Bohinec z direktorico Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja dr. Karmen Arko Župan mag. Peter Bohinec z direktorico Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja dr. Karmen Arko

Župan mag. Peter Bohinec se je danes dopoldne na povabilo direktorice dr. Karmen Arko udeležil kratke prireditve v Domu dr. Franceta Bergelja Jesenice, ki so jo organizirali ob zaključku energetske sanacije Doma. V sklopu investicije so v objektu zamenjali vsa okna, vrata in svetila, obnovili 4 kotlovnice, kjer so zamenjali bojlerje z vso pripadajočo opremo, vključno z električno omaro in instalacijo, na radiatorjih pa namestili nove termostatske ventile. Dom je dobil tudi novo fasado, obnovljeno streho in žaluzije.

Luka Omladič z ministrstva za solidarno prihodnost, ki se je kot gost prav tako udeležil prireditve, je čestital zaposlenim v Domu za zaključeno investicijo, v svojem nagovoru pa med drugim poudaril tudi potrebo po reformi dolgotrajne oskrbe, ki so jo napovedali pri ministrstvu. Pohvalil je tudi dosedanje delo Doma tako z vidika investicij kot njihovih pristopov pri pridobivanju kadra, ki ga sicer povsod primanjkuje.

Župan Mag. Peter Bohinec je direktorici in zaposlenim v Domu prav tako čestital za opravljeno delo in novo pridobitev. "Kot župan sem ponosen, da lahko dobro ime Doma danes s pomočjo vseh zbranih ponesemo po celi Sloveniji. Poleg zgledno energetsko sanirane stavbe, ki je pogoj za v tem času zelo pomembne prihranke, so pomembni tudi dobri delovni pogoji tako za zaposlene kot varovance, ki zagotavljajo kakovostno, varno in celovito bivanje v domu. In prepričan sem, da bodo ti z opravljeno energetsko sanacijo še boljši," je povedal ter zaposlenim v Domu zaželel dobro delo tudi v prihodnje. Vrednost investicije je po besedah direktorice znašala približno 1,5 milijona evrov, financirali pa so jo s pomočjo kohezijskih sredstev.

Prireditev je popestril nastop učenk Glasbene šole Jesenice, po zaključku pa je sledil še ogled prostorov nastajajočega dnevnega centra v sklopu Doma in nove zunanje podobe objekta ter njegove okolice.

Prebrano 396 krat Nazadnje urejano na četrtek, 22 december 2022 10:19

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave