Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2023 15

Načrti za krepitev turistične ponudbe na območju Planine pod Golico

Župan mag. Peter Bohinec je danes s svojem kabinetu sprejel predstavnike in lastnike Športnega centra Španov vrh s Planine Pod Golico. Direktor Dušan Kovačič, Mirko Klinar ter Milan Klinar so županu in koordinatorki za turizem na Občini Jesenice Neveni Koljanin predstavili trenutne aktivnosti in načrte Športnega centra Španov vrh, s katerimi bi ta postal še pomembnejši del turistične ponudbe v občini. Poleg obratovanja smučišča v zimskem času nameravajo v Športnem centru v poletnih mesecih organizirati turistično vožnjo z žičnico na razgledišče Španov vrh, hkrati pa urediti tudi downhill progo za adrenalinske kolesarje, pri čemer se bodo ti na vrh, na začetek proge, zapeljali s žičnico, ki bo z dodatno tehnično opremo omogočala tudi prevoz koles.

Pogovor je med sestankom tekel tudi o okrepitvi sodelovanja pri projektu Med narcise z busom, med drugim tudi o pobudi, da bi se za obiskovalce uredilo dodatno postajališče nasproti parkirišča v Planini pod Golico, pri čemer bi se lahko obiskovalci ob ogledu narcis še dodatno odločili za vožnjo z žičnico in postanek v baru Žičnica.

Na sestanku so se tudi dogovorili, da bo v naslednjem mesecu organiziran sestanek z vsemi deležniki, ki se v Planini pod Golico ukvarjajo s turizmom, namen sestanka pa bo pogovor o idejah za okrepitev skupne promocije z namenom nadaljnjega razvoja turizma v tem delu Jesenic. Dodatno bo predstavljen tudi celostni pristop k spodbujanju razvoja turističnih kapacitet.   

Prebrano 3136 krat Nazadnje urejano na četrtek, 16 februar 2023 14:11

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 0, 19.02.2023 19:12 od Božidar Luzar

    Čestitke ekipi Športnega centra Španov vrh za organizacijo, čeprav kratke sezone, strokoven pristop ter prijazno komunikacijo in stik z domačini in udeleženci smučanja. Vizija in z njo povezani načrti, ki jo vnašate v Španov vrh, Planino pod Golico in nenazadnje občino Jesenice bo ob pozitivnem razumevanju župana in občinske strukture močno vplivala na lokalno športno rekreacijsko dejavnost mesta Jesenic in bližnje okolice. Ob koncu še zahvala vikendašom za pozitiven sprejem ter pomoč ob raznih skupnih dogodkih.

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave