Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2023 23

Konstituiran Nadzorni odbor Občine Jesenice v mandatu 2022-2026

Člani Nadzornega odbora Občine Jesenice v mandatu 2022-2026 (manjka Anita Drvoderić) z županom mag. Petrom Bohincem Člani Nadzornega odbora Občine Jesenice v mandatu 2022-2026 (manjka Anita Drvoderić) z županom mag. Petrom Bohincem

Včeraj, 22. februarja, je potekala prva redna oziroma konstitutivna seja Nadzornega odbora Občine Jesenice v mandatu 2022–2026.

Nadzorni odbor Občine Jesenice šteje 7 članov, ki jih je na svoji januarski seji imenoval Občinski svet Občine Jesenice, svoje naloge pa opravljajo nepoklicno. Člani Nadzornega odbora v mandatu 2022–2026 so mag. Darja Radić, Boris Grilc, Žiga Jereb, Boštjan Omerzel, Branka Modic Šmit, Anita Drvoderić in Igor Milosov. Na včerajšnji prvi seji so izmed sebe izbrali predsednika in njegovega namestnika, dogovorili pa so se tudi o načinu dela nadzornega odbora. V prihodnjih štirih letih bo Nadzorni odbor kot predsednica vodila mag. Darja Radić, njen namestnik pa bo Žiga Jereb.  Na seji je bil prisoten tudi župan mag. Peter Bohinec, ki je kot sklicatelj prve seje članom čestital ob imenovanju, jim zaželel uspešno delo v prihodnjih štirih letih in hkrati izrazil prepričanje v dobro sodelovanje.
Nadzorni odbor je sicer najvišji organ nadzora javne porabe v občini, v okviru svoje pristojnosti pa opravlja nadzor nad ravnanjem s premoženjem občine, nadzoruje namenskost in smotrnost porabe sredstev občinskega proračuna in nadzoruje finančno poslovanje uporabnikov proračunskih sredstev. Pri izvajanju nalog iz svoje pristojnosti nadzorni odbor ugotavlja zakonitost in pravilnost poslovanja z občinskimi javnimi sredstvi in občinskim premoženjem ter ocenjuje učinkovitost in gospodarnost porabe občinskih javnih sredstev.

Prebrano 519 krat Nazadnje urejano na četrtek, 23 februar 2023 14:20

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave