Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2023 07

Ob dnevu civilne zaščite podelili letošnja priznanja Civilne zaščite

V dvorani Kolpern na Stari Savi je včeraj potekala osrednja prireditev ob dnevu civilne zaščite, ki sta jo organizirala kranjska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje in Občinski štab Civilne zaščite Jesenice. Slovesnosti so se poleg  predstavnikov gorenjskih občin udeležili predstavniki vseh služb, ki sodelujejo v sistemu zaščite in reševanja, med drugim predstavniki gasilskih zvez in poveljstev, gorske reševalne službe, kinološke zveze in zveze vodnikov reševalnih psov, tabornikov in skavtov, območnih združenj Rdečega križa, predstavniki štabov, enot in služb Civilne zaščite, predstavniki zdravstva, veterine, okolja, centrov za socialno delo, Slovenske vojske, policije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje itn.

Na prireditvi so zbrane nagovorili vodja izpostave URSZR Kranj Robert Skrinjar, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Jesenice Igor Arh in župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec, slavnostna govornica pa je bila direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje URSZR Olga Andrejek. Župan mag. Peter Bohinec je v svojem nagovoru vse prostovoljce in prostovoljke, vključene v sistem civilne zaščite, označil za nepogrešljiv člen pri reševanju, lajšanju ter odpravi posledic, okrevanju in gradnji boljšega po izrednem dogodku, hkrati pohvalil dobro pripravljenost sistema zaščite in reševanja tako v občini Jesenice kot na Gorenjskem. Vsem sodelujočim v sistemu se je iskreno zahvalil:

»Reči vam samo iskrena hvala ni nikoli dovolj. Ker ste vedno pripravljeni pomagati, vedno pripravljeni na najhujše, ker vedno stremite k dobremu, vam, kot vaš župan, obljubljam, da sem vedno pripravljen prisluhniti in po svojih najboljših močeh ter v imenu Občine Jesenice pomagati pri vseh vaših prizadevanjih v humanitarnem in prostovoljskem udejstvovanju.«

Na slovesnosti je bilo podeljenih 34 priznanj, in sicer štirinajst bronastih, sedem srebrnih in štirje zlati znaki ter devet plaket Civilne zaščite, medtem ko je bilo najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite, podeljeno na državni slovesnosti  na Brdu. Seznam vseh prejemnikov priznanj objavljamo v priponki pod prispevkom.

Vsem prejemnikom priznanj se za njihovo predanost, zavzetost in dolgoletno delo v sistemu zaščite in reševanja iskreno zahvaljujemo.

Prebrano 424 krat Nazadnje urejano na sreda, 08 marec 2023 08:48

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave