Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2023 26

Praznični dan Jeseničanov na Golici

Praznična Golica Praznična Golica Janko Rabič

Občina Jesenice je v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice, v  nedeljo, na praznik dneva državnosti,  organizirala pohod na Golico, priljubljen 1836 metro visok vrh v Karavankah.

350 udeležencev se je na vrh podalo iz različnih smeri, nekateri so  zmogli pot  do planinske koče, ki leži nekoliko nižje. Veliko je bilo  stalnih udeležencev, pridružili so se jim tudi novi.  Tokrat je bilo več mladih družin, ki so še majhne otroke varno v nahrbtniku prinesli do koče. Tam je v  imenu Občine Jesenice in Planinskega društva Jesenice vsem čestitke ob prazniku dneva državnosti izrekel predsednik društva Ivo Ščavničar. Izrazil je  zadovoljstvo, da veliko ljudi obiskuje gorsko naravo, s tem krepi telo in  dušo ter gradi nova prijateljstva. Glede vse bolj množičnega obiska pa se je zavzel za omejevanje dostopa  v višje predele   gora z motornimi vozili,  saj je naravo potrebno ohraniti zanamcem. Za vedrejše razpoloženje je poskrbel Pihalni orkester Jesenice- Kranjska Gora.  Za uspešno izvedbo pohoda so skrbeli člani  upravnega odbora Planinskega društva Jesenice,ter v koči  Klavdija in Bratislav  s svojo ekipo. Pohod je minil v varni hoji vseh pohodnikov, ves čas so bili v pripravljenosti člani Društva Gorske reševalne Službe Jesenice, če bi kdo potreboval pomoč.

Pohod je sodil v okvir izvajanja letošnjega programa Vodeni izleti po jeseniških hribih, ki ga koordinira RAGOR Jesenice in financira Občina Jesenice.

Prebrano 592 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 03 julij 2023 20:11

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave