Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2023 21

Tradicionalni slovenski zajtrk v Osnovni šoli Koroška Bela

Dne 17.11.2023 smo se predstavniki Občine Jesenice z županom mag. Petrom Bohincem odzvali povabilu OŠ Koroška Bela na Tradicionalni slovenski zajtrk. Prijazno so nas pogostili učenci iz 8. a razreda.

Ogledali smo si še pripravo sladkih dobrot, ki so ga v okviru dneva slovenske hrane pripravljali učenci 9. b pri pouku gospodinjstva. Ravnateljica Sanda Zupan je poudarila, da imajo za ta dan organiziranih precej aktivnosti, med drugim tudi evakuacijsko vajo v primeru zemeljskega plazu.

Letos je imel tradicionalni slovenski zajtrk za učence in učitelje še poseben pomen, saj so lahko prvič pokusili prve kozarčke medu, ki so ga čebele pridelale v njihovem novem učnem čebelnjaku, ki je bil nabavljen v okviru projekta LAS Gorenjska košarica »Seme preteklosti je seme prihodnosti«. Vrednost projekta znaša 13.221,40 €, od tega ima Občina Jesenice odobrenih  9.146,48 € sredstev sofinanciranja  iz naslova sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD - izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Prebrano 475 krat Nazadnje urejano na sreda, 22 november 2023 15:52

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave