Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2023 13

Jeseniški gasilci se usposabljajo za intervencije z novim vozilom za posredovanje v železniških predorih

Jeseniški gasilci se usposabljajo za intervencije z novim vozilom za posredovanje v železniških predorih Foto: Robert Kejžare

Gasilsko reševalna služba (GARS) Jesenice je v ponedeljek, 11. decembra, dobila dve novi vozili – dvopotno gasilsko in logistično vozilo z opremo za posredovanje v železniških predorih. Novi pridobitvi sta velik korak naprej za izboljšanje varnosti v železniških predorih. Trenutno se gasilci usposabljajo za uporabo vozila na železniških tirih.

Urjenje gasilcev bo prispevalo k hitremu in učinkovitemu odzivu v primeru nesreče v železniškem predoru. Z naložbo se bo povečala tudi operativna zmogljivosti GARS Jesenice, kar bo pomembno prispevalo k celotni varnosti in odzivu na nujne situacije v regiji.

Dvopotni specialni gasilski avtomobil znamke MAN je izdelan v Nemčiji in nadgrajen v Sloveniji. Dolg je 12 metrov, tehta pa 26 ton. Zasnovan je za šestčlansko posadko.

Pridobitev obeh vozil, skupaj s pripadajočo opremo, je rezultat investicije Ministrstva za infrastrukturo v sklopu rekonstrukcije železniškega predora Karavanke.

Vrednost vse opreme je 2.200.000 evrov, pri čemer so sredstva zagotovljena iz evropskega kohezijskega sklada.

Prebrano 1113 krat Nazadnje urejano na sreda, 13 december 2023 13:42

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave