Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2024 19

Obisk pobratenega mesta Nagold

Na povabilo nadžupana pobratenega mesta Nagold Jürgen Großmanna se je župan mag. Peter Bohinec v nedeljo, 14. januarja 2024, udeležil novoletnega sprejema v Nagoldu v Nemčiji. Jeseniški župan je ob tej priložnosti podaril pobratenemu mestu zastavo, ki simbolizira začetek posebnega leta, ko Jesenice in Nagold praznujeta 30-letnico prijateljevanja med mestoma. Praznovanje bo sicer potekalo junija letos na Jesenicah.

Župan Bohinec se je na sprejemu zahvalil za pomoč, ki so je v krizni situaciji ogrožanja plazu nad Koroško Belo izkazali predstavniki mesta Nagold. Razumeli so stisko, nesebično priskočili na pomoč in donirali sredstev za nakup izredno pomembne specifične opreme za monitoring plazu.

Občinska delelgacija je s poveljnikom Civilne zaščite Igorjem Arhom in v družbi Holgerja Ehnesa, predsednika mednarodnega komiteja za pobratena mesta, obiskala tudi Gasilsko postajo Nagold (Feuerwehr Nagold). Tam je poveljnik Thomas Reiff predstavil delovanje ter izkušnje z intervencijami.  Namen obiska je bil, da organizacije vzpostavijo stik, se spoznajo, povežejo, kar bo v prihodnosti omogočilo, da si izmenjajo izkušnje in med seboj delijo primere dobre prakse. Dvosmerni prenos znanja je namreč koristen, saj prispeva k širšemu vidiku oz. boljši pripravljenosti na morebitne naravne nesreče in posebne intervencije.  

Delegacija se je udeležila tudi lokalnega nogometnega turnirja, kjer je župan sodeloval na zaključni podelitvi pokalov.

Spomnimo

Pred 30 leti sta Občina Jesenice in Stadt Nagold podpisala pogodbo o sodelovanju. Cilj je bil spoznavanje prebivalcev, graditev odnosov med ljudmi, združenji in upravami. Uspelo nam je, da se predstavniki obeh občin srečujemo vsaj enkrat letno, sodelovanje pa krepimo predvsem na področjih športa, kulture in izobraževanja.

Prebrano 331 krat Nazadnje urejano na petek, 19 januar 2024 13:35

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave