Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2024 05

Podpis najemne pogodbe za otroško letovišče Pinea

Župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec in predsednik Zveze društev prijateljev mladine (ZDPM) Jesenice Miloš Jenkole sta danes, 5. marca 2024, podpisala najemno pogodbo za otroško letovišče Pinea v hrvaškem mestu Novigrad in tako zagotovila otrokom in mladini iz občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora letovanje ter brezskrbne poletne počitnice na morju. Sklenila sta jo za obdobje treh let.

Kaj vključuje najem?

Predmet najema so počitniške hišice, stavba z restavracijo, sanitarijami in pralnico, za organiziranje letovanja predšolskih in šolskih otrok z območja občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica. Podpisnika pogodbe se zavezujeta, da bosta s prevzemom pogodbenih obveznosti in z vzajemnim sodelovanjem poskušala po najboljših močeh skrbeti za prihodnost letovišča.

ZDPM Jesenice je sicer društvo s statusom humanitarne organizacije. Iz razvida najemnika izhaja, da v okvir njegovih dejavnosti spadajo humanitarni projekti zbiranja sredstev za pomoč družinam v materialni stiski in organizacija brezplačnih letovanj za otroke iz socialno ogroženih družin ter drugi projekti s humanitarno osnovo.

Sezona 2024

Pred začetkom sezone letovanja 2024, ki v Pinei poteka od junija do septembra, bo Občina Jesenice nadaljevala z ureditvijo hišic. Predvidena je ureditev dveh hišic, ki vključuje nakup potrebnega notranjega pohištva (omare, pogradi, postelje, vzmetnice). V načrtu je tudi ureditev kuhinje in postavitev nove ograje.

Občina Jesenice je hišice začela urejati leta 2021

Najprej je poskrbela za obnovo dveh hišici. V letu 2022 je z obnovo nadaljevala, in sicer z ureditvijo štirih, v letu 2023 pa dveh hišic – poleg tega je kupila potrebno notranjo opremo. Na podlagi sklenjenega dogovora z Občino Kranjska Gora in Občino Žirovnico sta ureditev hišic v letih 2022 in 2023 sofinancirali tudi sosednji občini in na ta način prispevali k hitrejši obnovi. Skupna vrednost vložka vseh treh Občin v obdobju 2021-2023 je znašala nekaj manj kot 250.000 evrov, v Pineo pa je vlagala tudi ZDPM Jesenice, ki je v tem obdobju zagotovila sredstva v vrednosti dobrih 40.000 evrov.

Ker ZDPM Jesenice zagotavlja letovanje tudi za otroke in mladino iz sosednjih občin, bo župan Občine Jesenice mag. Peter Bohinec predlagal županji in županu sosednjih občin, Henriki Zupan in Leopoldu Pogačarju, da podobno kot pretekla leta podpišejo sporazum o sofinanciranju ureditve hišic v letovišču.

Vsem skupaj želimo uspešno pripravo na letovanje, otrokom in mladim pa po zaključku šolskega leta veliko užitkov in brezskrbnih dni. Lepo vabljeni v otroško letovišče Pinea na Hrvaškem.

Prebrano 547 krat Nazadnje urejano na torek, 12 marec 2024 15:56

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave