Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2024 25

Natečaj "Varno v gorski svet" za otroke – za čim manj nesreč v gorah

Natečaj "Varno v gorski svet" za otroke – za čim manj nesreč v gorah Foto: Društvo GRS Jesenice

Gorski reševalci Društva GRS Jesenice in ravnatelji osnovnih šol (OŠ) jeseniške občine: OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroška Bela in OŠ Poldeta Stražišarja vabijo k sodelovanju na javnem natečaju Varno v gorski svet. Društvo GRS Jesenice je namreč ob letošnji 100-letnici svojega delovanja v program prireditev ob jubileju vključilo tudi izvedbo nagradnega natečaja za izdelavo plakata z naslovom "Varno v gorski svet". Gorski reševalci namreč želijo otroke in mladino spodbuditi k razmišljanju, kako se podati na pot v gore, kaj vse morajo pred tem vedeti in poznati, da se bodo tja odpravili pripravljeni in bodo tako zmanjšali tveganje za gorske nesreče.

Po navedbah Društva GRS Jesenice so dosedanje izkušnje pokazale, da preventivna dejavnost ozaveščanja in izobraževanja o zahtevnosti obiskovanja gora lahko znatno prispeva k zmanjševanju gorskih nesreč, predvsem tistih, ki se zgodijo zaradi subjektivnih dejavnikov (neustrezna izbira opreme in neznanje njene pravilne uporabe, nezadostna fizična in psihična pripravljenost, neustrezna priprava na pot). "Ne glede na to, da se objektivnim dejavnikom, ki tudi lahko botrujejo nastanku gorske nesreče, ne moremo v celoti izogniti, lahko s poznavanjem značilnosti teh dejavnikov, verjetnosti oziroma nevarnosti za njihov pojav močno zmanjšamo tveganje za nastanek gorske nesreče," je poudarila načelnik Društva GRS Jesenice Igor Potočnik.

Na razpisu lahko sodelujejo otroci od 4. razreda osnovne šole dalje. Plakati naj prikažejo vsebino, ki bo ustrezala naslovu natečaja. Natančnejši pogoji za udeležbo in kriteriji za ocenjevanje izdelkov so navedeni v pravilih za sodelovanje na nagradnem natečaju, ki so v prilogi tega vabila.

Natečaj poteka do 15. 4. 2024. Kontakta za morebitne informacije v zvezi z natečajem sta Stanka Klakočer: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in Robert Sušanj: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prebrano 216 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 25 marec 2024 12:48

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave