Novice

apr  2014 22

Vinko Lavtižar prejel priznanje Javne agencije RS za varnost prometa

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger je pretekli teden na pobudo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice in v skladu s Pravilnikom o priznanjih Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP), podelil zlati znak AVP RS za leto 2013. Prejemnik je postal Vinko Lavtižar, dolgoletni član  Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice in član jeseniškega občinskega sveta.

Priznanja AVP RS se podeljujejo najbolj zaslužnim posameznikom za njihovo večletno neprekinjeno delo na preventivnem področju in za njihov prispevek k večji varnosti v prometu. Vinko Lavtižar je s svojim bogatim strokovnim znanjem, izkušnjami ter neizmerno voljo ogromno pripomogel k oblikovanju in uresničevanju Lokalnega programa o varnosti v cestnem prometu v občini Jesenice, ki temelji na ciljih Nacionalnega programa in specifičnostih okolja. Po službeni dolžnosti je član Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice vse od leta 1984 dalje, s svojim delom pa je skozi leta bistveno pripomogel k varnosti v prometu na območju občine Jesenice.

Podeljeno priznanje je potrditev, hkrati pa prijetna obveza, da nagrajeni s svojim vestnim delom nadaljuje. Da se da veliko narediti na vzgoji in preventivi, kažejo rezultati, na vseh nas pa je, da poskrbimo za svojo varnost in varnost vseh udeležencev v prometu. Le tako bomo lahko postali odgovorna družba, ki ji ni vseeno za človeška življenja.

Prebrano 2769 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave