Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2014 02

Občina Jesenice od Elektra Gorenjska prejela električno kolo

50 let Elektra Gorenjska 50 let Elektra Gorenjska Občina Jesenice

Družba Elektro Gorenjska d.d. je prejšnji teden praznovala svojo 50. obletnico, v sklopu praznovanja pa so pripravili tudi dogodek, na katerem so 17-im gorenjskim občinam, ki jih oskrbujejo z električno energijo, v znak zahvale za sodelovanje podarili električno kolo. Mednje sodi tudi občina Jesenice.

Na zaključnem dogodku so pripravili okroglo mizo na temo gorenjske trajne mobilnosti, na kateri so sodelovali predsednik Elektra Gorenjska mag. Bojan Luskovec, župan občine Žirovnica Leopold Pogačar, direktorica Zavoda za turizem Kranj Natalija Polenec in profesionalni kolesar svetovnega slovesa Matej Mohorič. V imenu občine Jesenice se je dogodka udeležila vodja oddelka za gospodarstvo na Občini Jesenice mag. Vera Djurić Drozdek.

Električno kolo naj bi občine fizično prejele do konca julija. Vsekakor gre za dobrodošlo prevozno sredstvo z drugačnim virom energije, ki posledično pomeni manjše obremenjevanje okolja. Potencial kolesa bomo zato po pregledu njegovih tehničnih lastnosti skušali karseda dobro izkoristiti in s tem tudi širiti njegovo poslanstvo, tj. prizadevanje za čistejše okolje.  

Prebrano 2142 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:53

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave