Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2014 25

Ponosni na velik učni uspeh maturantov Gimnazije Jesenice

Ponosni na velik učni uspeh  maturantov Gimnazije Jesenice Ponosni na velik učni uspeh maturantov Gimnazije Jesenice Janko Rabič

Na Gimnaziji Jesenice so v sredo, 24. septembra, pripravili tradicionalno septembrsko srečanje z letošnjimi maturanti, profesorji, starši in gosti. Izzvenelo je predvsem v znamenju odličnih rezultatov mature, saj je sto dijakov doseglo 98- odstotni uspeh. Med njimi je bilo šest zlatih maturantov: Juš Kosmač, Lara Kupljenik, Anže Meden, Jernej Dolar, Daša Robič in Neža Pristov.


Ravnateljica Gimnazije Jesenice Lidija Dornig je v pozdravnih besedah izrazila veliko zadovoljstvo nad takšnimi rezultati mature, za kar so zaslužni vsi, dijaki, profesorji in starši. Čestitke sta izrekla častna gostja veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Slovenije Anna Elizabeht Prinz in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger. Skupaj z županom občine Kranjska Gora Juretom Žerjavom in županom občine Gorje Petrom Torkarjem so zlatim maturantom izročili darila.


Na srečanju so zlati znak Gimnazije Jesenice podelili Andreju Mežiku, laborantu fizike in vzdrževalcu učne tehnologije. V kulturnem programu so nastopili pevski zbor Janka Pribošiča, Gimnazijski teater in kot gostje folklorna skupina Srbskega kulturnega društva Vuk Karadžić iz Radovljice.

Prebrano 2604 krat Nazadnje urejano na četrtek, 25 september 2014 12:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave