Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2014 12

Obisk indijskega veleposlanika na Občini Jesenice

Občino Jesenice je v ponedeljek, 10. novembra obiskal veleposlanik Indije, Njegova ekscelenca gospod Sarvajit Chakravarti. V svojem uvodnem nagovoru je najprej čestital gospodu Tomažu Tomu Mencingerju za ponovno izvolitev za župana Jesenic ter se zahvalil za izkazano gostoljubje. Župan občine Jesenice je njegovi ekscelenci gospodu Chakravartiju predstavil občino Jesenice, njeno zgodovino ter poudaril pomen podjetja Acroni Jesenice ter Splošne bolnice Jesenice kot dve nosilni dejavnosti in podjetji v občini Jesenice. V nadaljevanju pogovora je župan izpostavil dobro logistiko Jesenic, železnico in pomen 10. koridorja, ki povezujeta Jesenice z Avstrijo in Italijo.

Njegova ekscelenca gospod Chakravarti je izpostavil zainteresiranost indijskih jeklarskih družb po širjenju in investiranju v slovenske jeklarske družbe, hkrati pa ponudil pomoč tako pri vzpostavitvi sodelovanja med jeklarskimi družbami v Sloveniji in Indiji kot tudi pomoč pri vzpostavitvi sodelovanja med jeseniškimi podjetniki, ki bi želeli svoje tržišče razširiti na indijski trg. Od leta 1996 deluje tudi Društvo Indijsko-slovenskega prijateljstva, ki pripravlja številna kulturna in gospodarska srečanja v Sloveniji. Ob tej priložnosti je župan, gospod Tomaž Tom Mencinger vljudno povabil njegovo ekscelenco gospoda Chakravarti-ja k predstavitvi indijske kulture, običajev, kulinarike in drugih družabnih dogodkov občanom Jesenic.

Gospod Niki Zima, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Jesenice, je predstavil delovanje OOPZ Jesenice ter njene člane. Jeseniška podjetja so pokazala veliko zanimanja za sodelovanje na indijskem tržišču. Ena izmed oblik Slovensko-Indijskega povezovanja poteka preko Gospodarske zbornice Slovenije, ki organizira mesečna srečanja med slovenskimi in indijskimi podjetji. Prav tako pa Slovensko-indijski poslovni svet nudi pomoč pri uveljavitvi slovenskih podjetij na indijskih tržiščih. Njegova ekscelenca gospod Chakravarti je izkazal veliko zanimanja za sodelovanje predvsem na področjih razvoja šport in športne infrastrukture, vlaganj v zdravstvo, varovanja okolja, preprečevanja plazov ter nasipov, urejevanje komunalne infrastrukture ter pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov energije.

Ob zaključku se je njegova ekscelenca gospod Chakravarti zahvalil za izkazano pripravljenost po nadaljnjem sodelovanju med Občino Jesenice in Veleposlaništvom Indije v Sloveniji.

Prebrano 2184 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:39

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave