Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jan  2015 20

Na Gorenjskem sončku že brnijo stroji

Jesenice, 20. 1. 2015 - Danes se je začelo težko pričakovano nadaljevanje investicije na območju Hrenovice, ki so ga predstavniki investitorja, družbe Anepremičnine d.o.o., obljubili na decembrski seji občinskega sveta. Dokončana naj bi bila do septembra 2015.

Po podaljšanju urbanistične pogodbe med Občino Jesenice in Anepremičninami, katere predmet je izgradnja komunalne infrastrukture na območju Hrenovice in vključuje izgradnjo večstanovanjskih objektov, dovozne poti in nadhoda ter pridobitev njihovega uporabnega dovoljenja, so danes na Gorenjskem sončku, kot območje imenuje investitor, končno zabrneli stroji. Mag. Gregor Žvipelj, direktor družbe Nepremičnine, je županu in občinskemu svetu decembra zagotovil, da bodo dela dokončana septembra 2015.

Župan Tomaž Tom Mencinger je ob današnjem začetku nadaljevanja investicije povedal:

»Na Občini Jesenice smo po številnih zapletih in podaljšanjih roka za dokončanje del zadovoljni, da se investicija končno nadaljuje. Upamo, da bo ta dokončana brez večjih zapletov in v roku, ki ga je zagotovil investitor, hkrati pa se že veselimo ureditve do zdaj nefunkcionalnega območja, ki je v veliki meri kazilo videz mesta. Poleg same urejenosti območja pa seveda v ureditvi Hrenovice oziroma sedaj t.i. Gorenjskega sončka vidimo tudi številne druge prednosti, predvsem izgradnjo nadhoda od objekta TVD Partizan Jesenice prek bohinjske železniške proge, ki bo povezal območje Hrenovice in Staro Savo s Trgom Toneta Čufarja in objekti v njegovi okolici, na ta način pa občanom omogočil lažji dostop do omenjenih območij.«

Prebrano 2097 krat Nazadnje urejano na torek, 20 januar 2015 15:07

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave