Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

apr  2016 01

Drugega aprila obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu

Občina Jesenice se na svetovni dan zavedanja o avtizmu, ki ga obeležujemo 2. aprila, pridružuje kampanji Light It Up Blue, v ta namen pa je, v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice, na predvečer svetovnega dneva z modro barvo osvetlila Gimnazijo Jesenice.

Svetovni dan zavedanja o avtizmu je Organizacija združenih narodov razglasila 18. septembra 2007, da bi avtizem osvetlili kot del svetovnega zdravstvenega problema. Avtizem je vseživljenjska razvojna motnja, za katero so značilne težave s socialno komunikacijo in socialno interakcijo ter težave na področju fleksibilnosti mišljenja, in je eno od le treh znanstvenih stanj oziroma bolezni, ki ima priznano svetovno obeležje s posebnim dnevom s strani Združenih narodov.

Cilj svetovnega dneva zavedanja o avtizmu ter kampanje Light It Up Blue je razširiti oziroma povečati znanje o avtizmu po svetu in širiti informacije o pomenu zgodnjega odkrivanja in zgodnje intervencije. Na ta dan se v čast milijonov posameznikov in družin po vsem svetu, ki jih je prizadel avtizem, tisoče svetovnih znamenitosti, nebotičnikov, šol, podjetij in domov po vsem svetu poveže z modro osvetljavo. Na Jesenicah smo v ta namen z modro barvo osvetlili Gimnazijo Jesenice, eno najbolj vidnih jeseniških stavb z zgodovinsko vrednostjo.
Prebrano 2339 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 04 april 2016 08:55

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave