Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2016 16

Varovanje otrok na poti v šolo v 1. šolskih dneh v Občini Jesenice in digitalizacija šolskih poti

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice že vrsto let posveča posebno pozornost varnosti na šolskih poteh. Zelo pomembna je skrb za tiste učence, ki prvič stopajo na šolske poti in še ne poznajo vseh nevarnosti ter za ostale učence, ki se po dolgih in brezskrbnih počitnicah vračajo v šolske klopi.

V času od 1.9.2016 do 9.9.2016 se je varovanje v prvih šolskih dneh izvajalo na najbolj izpostavljenih cestnih odsekih na šolskih poteh v občini. Pri varovanju so sodelovali predstavniki prostovoljnih gasilskih društev z Jesenic, člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice, občinski redarji, policisti in prostovoljci. Vodstva šol so poskrbela, da se je promet okoli šol odvijal nemoteno, hitro, predvsem pa varno. Vsem, ki so sodelovali pri varovanju otrok, se  SPV Občine Jesenice iskreno zahvaljuje za pomoč!

Javna agencija RS za varnost prometa je v začetku letošnjega leta izdala Smernice za varne šolske poti, ki predstavljajo koristen in uporaben pripomoček osnovnim šolam in lokalnim skupnostim za izdelavo učinkovitih načrtov, za celovitejši pregled in izboljšanje varnosti ter za poenoteno označevanje šolskih poti. Kot ena izmed smernic je tudi digitalizacija šolskih poti. Na šolah se zato v sodelovanju s Svetom za preventivo in varnost v cestnem prometu ter policijo,  pripravljajo novi načrti šolskih poti.

Občina Jesenice se je v mesecu juniju prijavila na razpis, ki ga je objavila Agencije RS za varnost prometa in sicer za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2016 in na razpisu tudi uspela. Tako bo v naslednjem tednu Občina Jesenice z Agencijo RS za varnost prometa podpisala pogodbo, ki med drugim določa, da se izvede digitalizacija šolskih poti za dve osnovni šoli in sicer: OŠ Toneta Čufarja in OŠ  Prežihovega Voranca, dobili pa bomo tudi dva triopana »Šolska pot«, 12 odsevnih brezrokavnikov za kolesarje in 6 kolesarskih čelad.

SPV Občine Jesenice

Prebrano 2631 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave