Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2016 03

Drugi promocijski tek gorenjskih bolnišnic »Povezani s srcem za Gorenjsko«

Drugi promocijski tek gorenjskih bolnišnic »Povezani s srcem za Gorenjsko« Vir: sb-je.si

V petek, 30. 9. 2016,  je potekal Drugi promocijski tek »Povezani s srcem za Gorenjsko«, ki ga je tokrat organizirala Psihiatrična bolnišnica Begunje.

Teka se je udeležilo 191 srčnih  tekačev, zaposlenih v PB Begunje, SB Jesenice, KOPA Golnik,  Zdravstvenemu domu Jesenice in Kranj, Ministrstvu za zdravje, gorenjskih lekarnah, občinskih upravah Radovljica, Tržič in Jesenice,  pripadniki policije, vojske,  Nato Centra odličnosti za gorsko bojevanje, gasilcev in gorske reševalne službe, Doma Petra Uzarja Tržič in Doma dr. J. Benedika Radovljica, predstavniki Vzajemne in Infoneta. Teka so se udeležili  tudi znani športniki: Matic Osovnikar, Robert in Vesna Kerštajn, Miha Pirih, Gregor Sračnjek, Roman Perko in Hokejsko drsalno društvo Jesenice. Za ogrevanje in pravilno pripravo na tek je poskrbel nekdanji duatlonec in tekaški trener Klemen Dolenc. 19 najvzdržljivejših tekačev je preteklo celotno, 40 kilometrsko traso, ostale  ekipe pa so  tekle štafetno z menjavo na vsakih 5 – 6 km (Breznica, Blejska Dobrava, Kolpern, SB Jesenice in obratno).

Vzdušje na teku je bilo izjemno, naklonjeno nam je bilo vreme, ob trasi so tekače pozdravili številni navijači, še posebej so bili glasni otroci iz vrtca Begunje in otroci Podružnične šole Begunje, ki so tekače pospremili na štartu teka pred PB Begunje in učenci od 1-5 razreda OŠ Žirovnica, ki so z glasnim pozdravljanjem pozdravili tekače, ko so tekli mimo šole.

Vsi udeleženci so srečno prispeli na cilj, ki je bil na vrtu PB Begunje in obljubili, da se ponovno snidejo ob letu osorej, ko bo potekal že 3. promocijski tek gorenjskih bolnišnic ”Povezani s srcem za Gorenjsko”. V petek, 30. 9. 2016,  je bila Gorenjska zagotovo povezana.

Prebrano 3260 krat Nazadnje urejano na četrtek, 06 oktober 2016 09:55

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave