Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2016 18

Informacija s 13. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava

Trinajsta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila v 13. oktobra 2016 ob 19.00, v pisarni krajevne skupnosti na Blejski Dobravi.

Uvodoma je predsednik predstavil vsebino zapisnika 12. Redne seje Sveta KS, ki je bila 18. 8. 2016, ob 19.00.

Glede prostorov, ki služijo tudi za volišče na Kočni, stanje ostane nespremenjeno, išče pa se možnosti za sofinanciranje obnove prostorov.

Za zaključek del 1. faze gradnje igrišča na Blejski Dobravi je UE Jesenice izdala uporabno dovoljenje. Nadaljevanje gradnje v prihodnjem letu ni predvidena.

Obnovljena je bila kotlovnica v objektu in je bil 19. Septembra opravljen tehnični prevzem. Sedaj je regulacija kurjenja urejena po vejah in nepotrebnih izgub ne bo več.

Po zaključku pripravljalnih del, ki so potekala v septembru se je v oktobru začela gradnja obvoznice Lipce. Po zagotovilih izvajalcev bodo dela potekala po planu.

V začetku septembra se je začela gradnja vaškega jedra. Ker v proračunu občine ni dovolj sredstev za predvidena začetna dela, so bili k sodelovanju povabljeni krajani, podjetniki iz KS Blejska Dobrava, posameznimi podjetji iz širšega območja in izven nje, ki so z materialom potrebnim za gradnjo in storitvami bistveno pripomogla k dosegu cilja.

Daljši čas potekajo usklajevanja glede prestavitve spominskega obeležja na Kočni. Župan občine je vse vpletene pozval k uspešni rešitvi zadeve. Tudi Svet KS Blejska Dobrava je sprejel sklep, da se najde ustrezna kompromisna rešitev in prestavitev obeležja opravi po strokovnem premisleku, brez nepotrebnih dodatnih stroškov.

Glede nedokončanega vaškega korita Pr`Petran, je bilo nosilcu projekta poslano pisno vprašanje glede dokončanja vaškega korita, na katerega pa odgovora še ni.

Lastnikom parcel, ki so nepokošene je bil poslan pisni poziv, da svoje parcele pokosijo, kar je večina upoštevala.

Zaradi težav z oskrbo prebivalstva z živili, ker je trgovina zaprta, je bil lastniku objekta Mercator d. d., poslana pisna poizvedba o njihovih namerah glede ponovne vzpostavitve trgovine, vendar odgovora nismo prejeli. Preko novinarke Gorenjskega Glasa je bil pridobljen odgovor, da bodo prostori dani v najem za proizvodno dejavnost. Oskrbo krajanov je začel opravljati zasebnik, ki osnovne artikle vozili od vrat do vrat. 

Člani sveta so glede obrezovanja kostanjev, ki stojijo nasproti objekta KS sprejeli sklep, da se slednje strokovno obreže, nikakor pa se jih ne sme podirati. Prav tako bo od soseda občinske parcele zahtevano, da odstrani postavljene skale ob robu parcele.

Izdelan in sprejet je bil program vzdrževanja objekta in sicer je nujno pleskanje vseh lesenih oken, notranje pleskanje prostorov (pisarna, dvorana, telovadnica, hodniki in sanitarije) ter zamenjava luči v hodniku ter stopnišču z lučmi s senzorji. Luči sedaj svetijo preko celega dne.

Svet je obravnaval program priprav za aktivnosti, ki bodo potekale v KS Blejska Dobrava ob koncu leta in določil termine in nosilce teh aktivnosti.

Svet KS je podal soglasje k imenovanju Igorja  Arha, za predstavnika Občine Jesenice v Svetu javnega zavoda Triglavski narodni park.

 

S spoštovanjem,

Anton Hribar
predsednik Sveta
KS Blejska Dobrava

Prebrano 2199 krat Nazadnje urejano na sreda, 30 november 2016 16:40

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave