Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2018 07

Voščilo ob slovenskem kulturnem prazniku

Spoštovane Jeseničanke, cenjeni Jeseničani.

Jesenice se lahko pohvalijo s svojo razvejano in pestro kulturno dejavnostjo ter vrhunsko ustvarjalnostjo. Mnogi jeseniški kulturni ustvarjalci svojo odličnost dokazujejo s svojimi številnimi uspehi na različnih kulturnih področjih, na visok nivo kulture pa kažejo tudi številne kulturne prireditve, ki vedno znova privabljajo veliko število obiskovalcev.

V času, ki kulturi in kulturnim delavcem ni preveč naklonjen, Občina Jesenice za področje kulture iz svojega proračuna namenja čez 1,6 milijona evrov. Čeprav znesek še zdaleč ni dovolj visok, da bi pokril vse potrebe, želje in pričakovanja jeseniških kulturnikov, pa vseeno kaže na to, da imamo na Jesenicah velik posluh tudi za kulturo in posameznike, društva in druge organizacije, ki jo ustvarjajo.

Naj torej 8. februar ne bo le poklon našemu največjemu slovenskemu pesniku, temveč poklon vsem njim – vsem tistim posameznikom, ki nas s svojim kulturnim udejstvovanjem skozi celo leto opominjajo na izreden pomen kulture tako za lokalno skupnost in za državo kot ne nazadnje za nas same.  

Spoštovane Jeseničanke in Jeseničani, ob 8. februarju, slovenskem kulturnem prazniku, vam iskreno čestitamo.

 

Župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanoma Miho Reboljem in Vero Pintar ter sodelavci občinske uprave Občine Jesenice

Prebrano 2234 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave