Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2018 23

Občina Jesenice bo gostiteljica Evropskega masters prvenstva 2018 v skokih v vodo

Občina Jesenice bo konec avgusta na kopališču Ukova gostila Evropsko masters prvenstvo 2018 v skokih v vodo. Pogodbo o sodelovanju pri pripravi in izvedbi dogodka so danes na Občini Jesenice podpisali jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, direktor Zavoda za šport Jesenice mag. Almin Gorinjac, direktor Plavalne zveze Slovenije dr. Jakob Bednarik in direktor podjetja SI SPORT d.o.o. Borut Farčnik.

 

Konec letošnjega avgusta in v začetku septembra bo Slovenija pod okriljem Evropske plavalne zveze (PZS) gostila Evropsko masters prvenstvo v vaterpolu, plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju (v nadaljevanju Evropsko masters prvenstvo 2018). Del prvenstva, natančneje tekmovanje v skokih v vodo, bo potekal tudi na Jesenicah, in sicer od 29. avgusta do 2. septembra. Na Občini Jesenice so tako danes pogodbo o sodelovanju pri pripravi in izvedbi dogodka na Jesenicah podpisali jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, direktor Zavoda za šport Jesenice mag. Almin Gorinjac, direktor Plavalne zveze Slovenije (organizator dogodka) dr. Jakob Bednarik in direktor podjetja SI SPORT d.o.o. (izvajalec dogodka) Borut Farčnik.

Župan Tomaž Tom Mencinger in podžupan Miha Rebolj, ki je koordiniral dosedanje dogovore in aktivnosti, sta se prisotnim zahvalila za dosedanje sodelovanje, hkrati pa izrazila zadovoljstvo, da se bo del tekmovanja odvil na Jesenicah, direktor Plavalne zveze Slovenije dr. Jakob Bednarik pa je izrazil prepričanje, da bo dogodek dobro organiziran in izpeljan.

Evropsko masters prvenstvo 2018 bo sicer, poleg Jesenic, potekalo še v Kranju, Kamniku in na Bledu. Na Jesenicah bo potekalo tekmovanje v skokih v vodo, v Kranju v vaterpolu in v plavanju, v Kamniku v sinhronem plavanju, na Bledu pa v daljinskem plavanju.

Tekmovanje v skokih v vodo bo na Jesenicah izvedeno na kopališču Ukova, kjer se nahaja tudi 10 metrov visok skakalni stolp. V času izvedbe tekmovanja (29. 8.–2. 9. 2018) bo bazen za zunanje uporabnike zaprt, v času izvedbe treningov (27. in 28. 8. 2018) pa bo možna uporaba bazena za zunanje uporabnike v obsegu 2/3 bazena. Ogled Evropskega masters prvenstva bo brezplačen.

Prebrano 2897 krat Nazadnje urejano na petek, 23 marec 2018 15:01

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave