Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jul  2019 17

Začetek sanacije kanalizacije na Stražišarjevi in Tomšičevi cesti

Jesenice – Začenja se izgradnja komunalne infrastrukture na Cesti bratov Stražišarjev in delu Ceste Toneta Tomšiča na Jesenicah. Projekt, vreden približno 595.000 evrov, bo dokončan predvidoma do novembra.

V tem tednu se začenja izgradnja komunalne infrastrukture na delu Ceste bratov Stražišarjev in delu Ceste Toneta Tomšiča na Jesenicah. Predvidena je izgradnja kanalizacije (s črpališčem, tlačnim vodom in NN elektro priključkom), vodovoda, plinovoda in elektro kabelske kanalizacije ter obnova cestišča z odvajanjem meteornih vod. Z izgradnjo kanalizacije bo omogočena priključitev na javno kanalizacijsko omrežje za objekte na Cesti bratov Stražišarjev od hišne številke 30a do hišne številke 41 in za objekte na Cesti Toneta Tomšiča od hišne številke 61 do hišne številke  67 ter hišno številko 52. Izvajalec je podjetje INKAING d.o.o., dela pa se bodo izvajala predvidoma do konca novembra tega leta.

Na omenjenem območju je predvidena popolna zapora ceste med objektoma Cesta Toneta Tomšiča 67 in Cesta Toneta Tomšiča 62 ter med objektoma Cesta bratov Stražišarjev 30a in Cesta bratov Stražišarjev 41. Še posebej opozarjamo, da bo po vzhodnem delu Ceste bratov Stražišarjev iz smeri železniškega podvoza oziroma Čopovega grabna potekal tovorni promet za potrebe gradbišča, zato stanovalce vljudno prosimo, naj poskrbijo za nemoten dostop in naj ne parkirajo svojih vozil na območju ceste.

V času gradnje bo na obravnavanem območju moten oziroma onemogočen promet, a bo izvajalec gradbenih del zagotavljal peš dostop do stanovanjskih objektov, in, v kolikor bo to mogoče, tudi dostop z avtomobilom. Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje prometne ter ostale signalizacije na gradbišču.

Vrednost projekta znaša približno 595.000 evrov. Projekt predstavlja drugo fazo projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save, ki ga je Občina Jesenice prijavila na Dogovor za razvoj regij. Prva, izgradnja komunalne infrastrukture v naselju Murova, je bila z izdanim uporabnim dovoljenjem dokončana v preteklem mesecu, tretja, Izgradnja komunalne infrastrukture v delu naselja KS Sava, pa se bo prav tako predvidoma začela še letos. Skupna vrednost celotnega projekta, torej vseh treh faz, je približno 2,2 milijona evrov, od tega Občina Jesenice v okviru Dogovora za razvoj regij pričakuje približno 1,7 milijona evrov sofinanciranja s strani Evropske unije in Republike Slovenije.

V primeru vprašanj se lahko občani za dodatne informacije obrnejo na tel. št. (04) 5869 222 ali pišejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prebrano 2042 krat Nazadnje urejano na sreda, 14 avgust 2019 13:29

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo 0, 19.07.2019 15:48 od Gordan Ukalovič

    Kje naj stanovalci ki živimo v tej "gradbeni coni" parkiramo avtomobile , da nas redarji ne bodo kaznovali ??

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 17.07.2019 17:25 od Katja Kobentar

    Kdaj se pa začne sanacija Kejžarjeve ulice? Mislim, da je je najbolj potrebna...

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave