Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

avg 2019 29

Na Mali Mežakli zbalirana vsa odpadna embalaža

V centru za ravnanje z odpadki Mala Mežakla je koncesionar, podjetje Ekogor izpolnil zahtevo Občinskega sveta in uresničil zavezo, da bo do konca avgusta 2019 zbaliral vso odpadno embalažo. Danes si je župan Blaž Račič ogledal center in je bil z videnim zadovoljen, čeprav je zbalirana embalaža zložena na občinski parceli tik ob centru.

»Upam, da bo to dejstvo več zadovoljstva prineslo vsem občankam in občanom še zlasti pa tistim, ki živijo tik pod centrom«,

je dejal Blaž Račič.

Občankam in občanom se je zahvalil za razumevanje in še zlasti za potrpežljivost, saj je smrad domačinom neredko zelo grenil življenje.

»Upam, da je zdaj glavni vir smradu vsaj omejen, če že ne povsem odpravljen«,

je dodal in ocenil:

»To je zdaj dobra osnova za nadaljnje sodelovanje med Občino Jesenice in podjetjem Ekogor ter za gradnjo medsebojnega zaupanja, ki je bilo doslej načeto«.

Na Občini so prejeli tudi končno poročilo o reviziji o koncesijskem razmerju med Občino in koncesionarjem. Revizijo, ki so jo opravili v podjetju BM Veritas revizija, bo na naslednji seji obravnaval Občinski svet.

»Revizija prinaša številne ugotovitve in koristne informacije, ki nam bodo vsem skupaj v pomoč pri sprejemanju odločitev o nadaljnjih ukrepih. Glavno sporočilo revizije je, da je treba nadgraditi obstoječe koncesijsko razmerje skladno z ugotovitvami iz revizije. Skupaj moramo nadaljevati naše aktivnosti in ob podpori države poiskati celovito in dolgoročno rešitev za skladiščeno plastično embalažo«,

je še povedal župan.

Prebrano 2394 krat Nazadnje urejano na četrtek, 29 avgust 2019 15:22

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave