Obvestila za javnost

mar  2020 22

Obvestilo Regijskega štaba CZ

Spoštovane občanke in občani GORENJSKE REGIJE!

Vem, večina prebivalcev najprej pri sebi “spet je en ta pametn k nekj klobasa”, toda število okuženih oseb raste tudi na Gorenjskem, zato vas skupaj pozivamo k odgovornemu ravnanju in upoštevanju odlokov, ukrepov in navodil pristojnih.

Vemo, da je težko ostati doma in “čez noč” spremeniti utečene vsakodnevne opravke izven doma. V trgovino se odpravite po preudarnem premisleku, ali res prav danes potrebujemo to živilo, ali lahko jutri. Pri gibanju v naravi se izogibajte sprehajalnim potem k turističnim točkam, kjer lahko srečate večje število oseb. Posvetite se družini in otrokom ter iz podstrešij in spodnjih omaric v dnevni sobi poiščite stare igre, ki so v dobi informatike pozabljene.

Pozivamo vas tudi v imenu zdravstvenih delavcev, pripadnikov civilne zaščite, gasilcev, drugih reševalnih služb, članov humanitarnih organizacij in še mnogih, ki poklicno in prostovoljno pomagajo ali pri oskrbi obolelih – okuženih ali pri oskrbi starejših onemoglih na domovih in drugih socialno ogroženih skupin občanov. Če ne morete sami v trgovino se lahko obrnete za pomoč na občine, ki so pripravile nujno oskrbo na domu.

Poziv tudi vsem tistim, ki v teh dneh nemoteno delate, upoštevajte zaščitne ukrepe delodajalca, pazite nase in na sodelavce, pazite na medsebojno razdaljo.

Če ne mislite na lastno varnost, pa pomislite na varnost sokrajanov in tistih, ki v teh dneh delajo za našo skupno oskrbo.

Skupaj poskrbimo, da se okužba ne bo širila naprej in OSTANITE ZDRAVI!

 

Regijski štab CZ za Gorenjsko

Klemen Šmid, poveljnik

 

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj

Robert Skrinjar, vodja izpostave

Prebrano 562 krat

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 1, 25.03.2020 22:50 od Natalija

    Spoštovani!
    Danes sem se prvič ,po desetih dneh odpravila v trgovino po kruh.Najbližja trgovina mojemu domu, je Mercator center Jesenice. Sama sem namreč iz Hrušice.Ker se zavedam resnosti okužbe, sem si na obraz poveznila masko , si roke zaščitila z vrečko v katere shranjujem sveže meso. Denar, drobiž, sem pred odhodom razkužila in si oblekla sveža oblačila. Že ob vstopu v trgovino, me je zvilo v želodcu ob spoznanju, da sem edina, poleg trgovk/trgovcev, ki nosim maso in rokavice.Ko sem hodila mimo kupcev, sem se nerodno opotekala, saj nihče ni vzdrževal razdalje, ki naj bi bila predvidena za preprečitev okužbe.Občani so hodili eden mimo drugega v razdalji pol metra in opazila sem kar nekaj posmehljivih pogledov. Sama pa sem se počutila izredno ogroženo, saj sem imela šest težjih spontanih pnevmotoraksev in po operaciji še štiri lažje.Prav tako sem prebolela raka.S težkim srcem in vznemirjena sem prišla na blagajno in se postavila za predpisano črto. Pa je za mano prilomastil kupec ,brez ustrezne zaščitne opreme in ustavila ga je šele moja istegnjena roka in beseda stop, saj se mi je približal na razdaljo enega metra. Sovražno mi je zasikal, če sem neumna in kupci ki so stali za sosednjo blagajno, brez varnostne razdalje in ustrezne zaščitne opreme so se smejali.Resen in tih je ostal le trgovec, pri katerem sem čakala.In res sem bila jaz tista, ki sem se počutila neumno.Že od leta 2016 se zdravim v Begunjah na gorenjskem zaradi hude depresije s psihotičnimi simptomi.Počutila sem se izdano, samo, lotevala se me je napadalnost in zbala sem se svojih misli.Na srečo je trgovec zaključil s stranko in sem se tako pomaknila naprej.V bližini ni bilo nikogar, ki bi mi vsaj dal vedeti, da je vse ok in vse delam prav. Nikoli več ne grem tja.Bistvo mojega sporočila pa je, da se nikar ne trudite glede zaščitne opreme za občane in ne imejte slabe vesti,če vas ljudje sprašujejo po zaščitni opremi, ki je še niste prejeli,saj je ne uporabljajo.Od občanov ne sprejmem nobenih izgovorov, da jih pač ni nikjer za dobiti, saj se da več kot dobro improvizirati.Upam in želim si, da bi zaščitna sredstva prišla do ljudi, ki dnevno tvegajo življenje za nas, brezvestneže in brezbrižneže...Ukrep, ki je bil izdan iz strani Vlade, o obvezni zaščiti za preprečevanje okužbe, je na Jesenicah popolnoma odpovedal in upam, da bodo čimprej sprejeli strožje ukrepe in na teren poslali pristojne, ki bodo vzdrževali red...Hvala za posluh in pazite nase!

    Natalija

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave